Ga naar de inhoud

Zizou Bergs schrijft challengertoernooi van Drummondville op zijn naam

Zizou Bergs (24) kon juichen in Canada.

Zizou Bergs (ATP-174) heeft in het Canadese Drummondville zijn tweede challengertoernooi van het seizoen gewonnen. In de finale versloeg onze landgenoot de Australiër James Duckworth (ATP-113) met 6-4 en 7-5. Door de overwinning springt Bergs naar plaats 145 op de ATP-lijst.

Zizou Bergs heeft er een productief weekje Canada opzitten. In Drummondville nam onze landgenoot deel aan het plaatselijke challengertoernooi.

 

Nadat de 24-jarige tennisser in de kwartfinale voorbij topreekshoofd Köpfer ging kreeg hij een vrijgeleide naar de finale. De tegenstander in de halve finale moest namelijk forfait geven met een buikspierblessure.

 

De finale moest vervolgens wel nog gewonnen, en dat was zeker geen sinecure. Bergs kwam tegenover James Duckworth, die specialist is op hardcourt.

 

Onze landgenoot liet het niet aan zijn hart komen en ging meteen voluit, hij kwam al vroeg 5-2 voor. Duckworth werkte nog even tegen, maar uiteindelijk haalde Bergs de eerste set binnen met 6-4.

 

In de tweede set herstelde de Australiër het evenwicht en kreeg hij bij 3-5 zelfs de kans om de bordjes gelijk te hangen. Duckworth faalde echter, Bergs kon tweemaal op rij breaken en won uiteindelijk met 7-5.

 

Zo wint Zizou Bergs zijn tweede challengertoernooi van het seizoen, het is de zesde overwinning in totaal voor de jonge Belg. Hij maakt zo ook een sprong op de wereldranglijst, van plaats 174 naar plaats 145.

Reactie Bergs: "Geweldig gevoel"

Zizou Bergs was na afloop logischerwijs erg tevreden:    "Het was een geweldige finale."

 

"Ik ben erg blij met de manier waarop ik gepresteerd heb. Ik was erg gefocust en ik slaagde erin de oplossingen te vinden om mijn spel ten goede te veranderen en de tweede set te winnen, die erg close was."

 

"Dit is pas het tweede toernooi waar ik fysiek weer fit ben en het is een geweldig gevoel om de titel te hebben gewonnen."