Ga naar de inhoud

Belgian Cats weer met voeten op de grond na verlies tegen Polen: "Liepen hele match achter de feiten aan"

 wo 8 november 2023 23:50
Teleurstelling bij Meesseman, Delaere en Linskens.

De Belgian Cats zijn met een stevige kater aan hun nieuwe EK-kwalificatiecampagne begonnen. Tegen een stug Polen haalde de Europese kampioen in Antwerpen nooit zijn gebruikelijke niveau. Voor eigen volk verloren de Cats met 62-67. "We hebben vandaag al onze zwakheden getoond."

"Dit hadden we niet verwacht."

 

Wat een gala-avond voor eigen publiek moest worden, is voor de Belgian Cats uitgedraaid op een stevige ontgoocheling.

 

Na de Europese titel van de Cats werd Polen beschouwd als hapklaar gerechtje om de nieuwe kwalificatiecampagne voor het EK aan te vangen, maar na een slappe prestatie verloren de Belgen met 62-67.

 

"We zijn veel te soft gestart", reageert Antonia Delaere. "We wisten dat de Polen niets te verliezen hadden, maar defensief waren onze connecties er niet. En aanvallend hebben we dat niet kunnen rechtzetten."

 

"We liepen gewoon de hele match achter de feiten aan. Echt een rare match, ik kan het niet goed verwoorden", deelt Julie Vanloo.

Het is nu aan ons om tegen Azerbeidzjan een statement te maken.

Antonia Delaere

Hebben de Cats de Polen onderschat? "Nee, maar we zijn wel geschrokken van hoe fysiek en snel ze speelden", zegt Delaere. "Iedereen wil nu winnen van ons, daar moeten we mee leren omgaan. Polen wist perfect hoe we speelden en daar hebben we geen antwoord op gevonden."


Even konden de Cats nog terugknokken tot 2 punten. "Maar het kostte ons gewoon te veel moeite om nog terug te komen na die zwakke start", weet ook Vanloo.


Zondag trekken de Cats naar Azerbeidzjan, een basketbaldwerg. "Het is nu aan ons om daar een statement te maken. We staan weer met de voeten op de grond, we moeten opnieuw vertrekken vanuit onze defensie."

Lessen trekken

Eenzelfde geluid was te horen bij sterspeelster Emma Meesseman. "Alles begint bij de defensie, dat is de basis. En die was gewoon niet goed."


"Ik heb op voorhand gezegd dat onze Europese titel er niet toe doet, maar we stonden hier niet met de mindset dat alle tegenstanders gelijk zijn. We hebben vandaag al onze zwakheden getoond", was Meesseman scherp.


"We wisten dat Polen zonder druk naar hier zou komen. En elke ploeg zonder druk is een gevaarlijke ploeg."

We wisten dat Polen zonder druk naar hier zou komen. En elke ploeg zonder druk is een gevaarlijke ploeg.

Emma Meesseman

Toch wilde Meesseman ook zalven. "We hebben geen ideale voorbereiding gehad. Alle Cats hebben ook een belangrijke rol bij hun clubteams, waardoor niet iedereen even fit toekwam. Maar goed, wij haalden zelf niet ons niveau. Het is jammer dat dit zo moet gebeuren."


"We moeten hier lessen uit trekken. Vooral met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi in februari. Daar moeten we beter op mekaar ingespeeld zijn. En vooral doen wat we vandaag niet gedaan hebben."

 

Een reactie waar bondscoach Rachid Méziane mee kan leven. Hij behoudt het vertrouwen in een goede afloop. "Er waren te veel speelsters die niet hun gewoonlijke niveau haalden, dus moeten we reageren."

Gerelateerd: