Ga naar de inhoud

Nys en co "veilig" binnen op de rollen, Vanthourenhout waagt zich buiten: "Weer valt wel mee"

 za 4 november 2023 14:28
Thibau Nys en Michael Vanthourenhout hebben allebei een andere aanpak.

De Belgische veldrijders moeten improviseren nu de herfststorm de planning van het EK veldrijden overhoop heeft geblazen. Terwijl Thibau Nys en Eli Iserbyt zich in de kelder van het hotel klaarstomen, trotseerden Michael Vanthourenhout en Sanne Cant de "storm". "Misschien hebben ze nu al spijt van hun beslissing."

De lokale EK-organisatie speelde het op veilig, maar Storm Ciaran boezemde niet iedereen angst in. Michael Vanthourenhout en Sanne Cant waagden zich buiten om de benen los te rijden voor het EK in Pontchâteau.

 

"Het weer valt wel mee", vertelt Vanthourenhout met een glimlach. "De wedstrijden hadden wel kunnen doorgaan, al weet ik niet wat de voorspellingen voor de namiddag zijn."

 

"We rijden natuurlijk in een bos, dus de beslissing om uit te stellen is uit voorzorg. Maar ik fiets niet graag op rollen, dus dan ga ik liever een uurtje buiten."

 

Ook Sanne Cant liet zich niet afschrikken. "Het weer is al slechter geweest de afgelopen dagen", lacht ze. "Het is dus wat raar. Misschien hebben ze nu spijt van hun beslissing, maar dat kan gebeuren."

 

Cant is er in elk geval niet rouwig om dat ze pas zondag in actie moet komen. "Zo heb ik een dag extra herstel na de relays. Dat is dus mooi meegenomen."

Er is toch nog veel wind, dus het is redelijk gevaarlijk. Ik wil geen risico lopen om iets tegen te komen.

Eli Iserbyt

Thibau Nys en Eli Iserbyt volgden hun ploegmaats niet en kozen voor de beschutting van hun hotel. In de kelder konden ze zich warmdraaien op de rollen.

 

Voor Nys verandert dat niet veel aan zijn voorbereiding. "Ik wil gewoon een goed gevoel in de benen krijgen, dus ik vind het niet erg om binnen op te warmen. Ik heb een bepaald ritueel voor de koers. Als ik buiten in het verkeer zou terechtkomen, zou dat niet ideaal zijn."

 

Ook Iserbyt "speelt het op veilig". "Er is toch nog veel wind, dus het is redelijk gevaarlijk. Ik wil geen risico lopen om iets tegen te komen."

 

Zoals Iserbyt aangeeft, verandert er voor de mannen weinig in Pontchâteau, vooral de vrouwen en de beloften moeten zich aanpassen. "Dat is jammer, want ik had erop gerekend om vandaag te rijden", zegt belofterenner Jente Michels.

 

Toch heeft hij begrip voor de beslissing. "Zolang er niets gebeurt, is het allemaal in orde. Maar als er dan wel iets gebeurt, wordt alleen daarover gepraat. Het is de veiligste keuze, de juiste beslissing", besluit hij.

Gerelateerd: