Ga naar de inhoud

Mijlpaal voor wielrennen in Mongolië: 27-jarige renner wordt prof bij Burgos-BH

 do 2 november 2023 09:06
Jambaljamts Sainbayar.

We nemen het niemand kwalijk als Jambaljamts Sainbayar niet meteen een belletje doet rinkelen, maar in zijn vaderland Mongolië schrijft de 27-jarige renner wel een stukje sportgeschiedenis. Hij wordt prof bij Burgos-BH en is de eerste Mongoolse renner die een profcontract bemachtigt bij een ProTeam. 

Jambaljamts Sainbayar (27) heeft zich de voorbije jaren vooral in het Aziatische circuit getoond. Zo werd hij in 2021 eindwinnaar van de Ronde van Thailand. 

 

Ook in de Ronde van Langkawi heeft de klimmer, die ook een goed eindschot heeft, al meermaals kunnen charmeren en zijn prestaties hebben Burgos-BH overtuigd.

 

De Spaanse ploeg, geen WorldTour-team, kennen we vooral goed van de Spaanse koersen en de Vuelta. In de Ronde van Spanje kleuren ze zowat elke dag het beeldscherm met aanvallers als Jetse Bol.

 

Sainbayar was overigens een van de leden van de vroege vlucht op het WK in Leuven in 2021, maar is als exotische aanwinst geen publiciteitsstunt. 

 

Burgos-BH is overtuigd van zijn kwaliteiten en weet dat ook Astana interesse toonde. 

 

Zijn zaakwaarnemer denkt dat Sainbayar kan schitteren in de Vuelta. "Enkele jaren geleden geloofde niemand dat renners uit Eritrea een plaats in het peloton zouden hebben, maar dat is nu wel duidelijk het geval. Sainbayar kan hetzelfde doen voor Mongolië."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.