3
0
2
8

"Waarom moest de ref anderhalve minuut kijken?": Anderlecht misnoegd om afgekeurde 0-3

zo 22 oktober 2023 20:04

0-3 en boeken dicht, dacht iedereen. Toen Anders Dreyer een derde keer scoorde voor Anderlecht leek paars-wit zegezeker. Alleen keurde de VAR het doelpunt nog af voor hands van Theo Leoni. Terecht? Bij Anderlecht vonden ze van niet.

Brian Riemer noemde de fase een "sleutelmoment", maar wel eentje die hij in eerste instantie niet wilde inroepen als excuus voor de nederlaag.

Al kon de Deense coach het bij het verlaten van de perszaal toch niet laten om duidelijk te maken dat hij niet achter de beslissing stond.

"Als het een clear en obvious error was, waarom moest de scheidsrechter (Lardot, red.) dan nog anderhalve minuut naar de beelden kijken?"

Extra brandstof voor de onvrede bij de recordkampioen was het feit dat ook Alzate de bal met de arm beroerde bij de aansluitingstreffer.