Ga naar de inhoud

Geen verrassingen bij WorldTour-aanvragen, Jumbo-Visma is geregistreerd als Blanco Pro Cycling

 vr 20 oktober 2023 08:30
Jumbo-Visma transformeert wellicht in Visma-Lease a Bike.

De Internationale Wielerunie UCI heeft gisteren de lijst bekendgemaakt met teams die zich in 2024 willen inschrijven in de WorldTour. De 18 mannenteams gaan gewoon door, al zijn er enkele lichte aanpassingen. Bij de vrouwen zijn er 16 dossiers voor 15 plaatsen. 

Vorig jaar deelde de UCI 18 WorldTour-licenties uit voor een termijn van 3 jaar, maar aan het einde van het seizoen moeten alle teams natuurlijk een correct en volledig dossier kunnen voorleggen dat hun sportieve toekomst garandeert. Denk dan aan budgetten, bankgaranties en contracten.

 

De 18 huidige WorldTour-ploegen verlengen hun verblijf en in principe zal de UCI hun verzoek ook gewoon goedkeuren.

 

Jumbo-Visma staat niet op de lijst, wel Blanco Pro Cycling, het managementbedrijf achter de Nederlandse ploeg.

 

Het team van onder meer Wout van Aert zal binnenkort de nieuwe geldschieter en dus ook de nieuwe naam bekendmaken.

 

Jumbo verdwijnt naar het achterplan, Visma-Lease a Bike wordt door onder meer Wielerflits als vervanger bevestigd. Lease a Bike maakt deel uit van de Pon-groep, waartoe ook al fietsleverancier Cervelo behoort.

 

Arkéa-Samsic gaat voortaan als Arkéa-B&B Hotels door het leven, Intermarché-Circus-Wanty neemt afscheid van Circus als titelsponsor.

 

Bij de vrouwen moet er nog geoordeeld worden. AG Insurance-Soudal-Quick Step, Ceratizit en Laboral Kutxa mikken op promotie, maar er zijn 16 aanvragen voor 15 plaatsen.

 

Op 12 december zal de Licentiecommissie van de UCI zich definitief uitspreken. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.