Ga naar de inhoud

Een minuut stilte op alle voetbalvelden in ons land en in Zweden

 do 19 oktober 2023 13:38
Gustaf Nilsson
De Zweedse spits Gustaf Nilsson (l) en Union openen morgen de 11e speeldag tegen Eupen.

Dit weekend beginnen alle voetbalwedstrijden in België met een minuut stilte ter nagedachtenis van de twee Zweedse supporters die maandag om het leven kwamen bij een aanslag. Ook in Zweden staan ze stil bij de slachtoffers  in Brussel.

De Pro League en haar clubs, alsook de Koninklijke Belgische Voetbalbond en hun vleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF, willen hun medeleven betuigen aan de naasten van de slachtoffers.

 

"Het raakt ons diep dat twee voetbalfans, te gast in ons land, om het leven zijn gebracht terwijl ze hun passie voor het voetbal wilden gaan beleven", zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League.

 

"Onze sport hoort net mensen van over de hele wereld te verenigen, zelfs en vooral in de meest turbulente tijden. Daarom zal er volgende wedstrijddag een minuut stilte worden gehouden op de Belgische en Zweedse voetbalvelden."

 

"Met dit gebaar willen we onze solidariteit betuigen met de getroffen supporters en hun families en met alle onschuldige slachtoffers van conflicten en geweld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook 1 minuut stilte in Zweden

Ook in de Zweedse Allsvenskan en Superettan (1e en 2e klasse) wordt komend weekend een minuut stilte gehouden.

 

"Dat het ganse Belgische voetbal ons wil vervoegen in een minuut stilte voor de slachtoffers stemt ons bijzonder dankbaar. Met dit gebaar toont het Belgische voetbal zijn solidariteit met de Zweedse slachtoffers en hun nabestaanden", zegt Hakan Sjöstrand, CEO van de Zweedse voetbalbond.

Gerelateerd: