Ga naar de inhoud

BEKIJK: Zegekoning Jasper Philipsen sluit zijn seizoen in Turkije af met 19e ritoverwinning

 zo 15 oktober 2023 13:34
Philipsen is nog in uitstekende vorm laat op het jaar.

Een afscheid in stijl. Jasper Philipsen toonde zich in zijn laatste koers van het seizoen opnieuw de snelste in de Ronde van Turkije en pakte zo al zijn vierde ritoverwinning deze week. De spurtbom van Alpecin-Deceuninck zet zijn titel van zegekoning - met inmiddels 19 stuks - op deze manier nog wat meer in de verf. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een nieuwe dag, een nieuwe ritoverwinning voor Jasper Philipsen.

 

Onze landgenoot heeft ook de slotetappe gewonnen in de wielerronde van Turkije. De winnaar van het puntenklassement verlaat de achtdaagse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1 zo met vier ritoverwinningen op zak.

 

In het slot van de 130,5 kilometer lange etappe in de straten van Istanboel leek enkel Cees Bol de handschoen te zullen opnemen tegen Philipsen, maar de Nederlander was in de sprint niet opgewassen tegen de Belgische blok dynamiet.

 

"Dit was het soort aankomst waar ik van houd. Best lastig. Je zat al op de limiet voor je moest beginnen met sprinten. Maar de vorm is nog goed, en dat wilde ik tonen", zei de snelle man van Alpecin-Deceuninck.

 

Philipsen sluit zijn seizoen zo af als zegekoning. Deze week ging hij op en over veelvraat Tadej Pogacar met een eindtotaal van 19 overwinningen.

 

"Ik kan terugblikken op een geslaagde Ronde van Turkije. En een geslaagd seizoen. Negentien zeges is echt mooi. Ik heb er hard voor gewerkt, samen met de ploeg. Daar moeten we volgend jaar op proberen verder te bouwen. Maar eerst ga ik nu wat vrije tijd nemen, en hiervan genieten."

 

De eindzege van Aleksej Loetsenko kwam niet meer in gevaar. De kopman van Astana sluit zijn seizoen af met een beker in de hand.

Top 5 rit 8
1. Jasper Philipsen 130,5 km in 2u57'28"
2. Cees Bol (Ned)
3.  Giovanni Lonardi (Ita)  
4. Matteo Malucello (Ita)  
5. Nico Denz (Dui)  
Eindstand:
1. Aleksej Loetsenko (Kaz) in 27u12'46"
2. Ben Zwiehoff (Dui) op 35"
3. Harold Tejada (Col) 56"
4. Florian Lipowitz (Dui) 1'32"
5. Matteo Badilatti (Zwi) 1'39"
8. Xandro Meurisse 5'10"
Gerelateerd: