Ga naar de inhoud

Kijktips: 4 sportdocumentaires op VRT MAX die je niet mag missen

 vr 13 oktober 2023 10:47

Wie op zoek is naar een mooie sportdocumentaire is op VRT MAX aan het juiste adres. Bekijk het unieke verhaal van polsstokspringer Mondo Duplantis, het leven van Sir Alex Ferguson, de vader achter het succes van de zusjes Williams of een dramatisch verhaal over twee ploegmaats bij Ferrari in de Formule 1.

Born to fly: het unieke verhaal van Mondo Duplantis

Het verhaal van de “relatief normale, maar tegelijk ook buitengewone jongen” Mondo Duplantis, nu al de beste polsstokspringer aller tijden.

Mondo Duplantis is nu al de beste polsstokspringer aller tijden
Dit is het verhaal van Mondo Duplantis, die al op 21-jarige leeftijd zijn kinderdroom waarmaakte door olympisch goud te pakken in het polsstokspringen. Daarnaast heeft hij ook al enkele wereldrecords, Europese titels en wereldtitels op zijn naam staan, wat van hem nu al de beste polsstokspringer aller tijden maakt. Deze exclusieve documentaire biedt ons een inkijk in het leven van de atleet die door zijn vader wordt beschreven als 'een relatief normale, maar tegelijk ook buitengewone jongen'.
dinsdag 26/0992 min

Sir Alex Ferguson: never give in

Terwijl Alex Ferguson herstelt van een hersenbloeding, vertelt de legendarische coach van Manchester United zijn hele leven in alle eerlijkheid aan zijn zoon.

Ex-voetballer Ferguson praat in alle eerlijkheid over zijn leven en carrière
Een diep onthullende documentaire over Sir Alex Ferguson. Terwijl hij herstellende is van een hersenbloeding, vertelt Ferguson de details van zijn leven en carrière aan zijn zoon, waaronder zijn legendarische 26-jarige ambtstermijn als manager van Manchester United. Dit is een ontroerend verhaal over de band tussen vader en zoon, een verkenning van leiderschap en mentale weerbaarheid, en een viering van een van de grootste voetbalcarrières. De documentaire bevat openhartige interviews met Alex zelf, zijn vrouw Cathy, zijn drie zonen en voormalige collega's en topspelers als Eric Cantona, Ryan Giggs en Gordon Strachan. Sportdocumentaire van Jason Ferguson.
woensdag 06/09108 min

On the line: the Richard Williams story

Als een wervelwind zijn Venus en Serena Williams door de tenniswereld geraasd, gesteund door hun vader Richard. Die gedroeg zich vaak als een olifant in een porseleinkast.

Richard Williams maakte van dochters Venus en Serena tennislegendes
In nooit eerder uitgezonden interviews van de jaren 80 tot nu, vertelt Richard Williams, zoon van een katoenplukker en vader van de tennislegendes Venus en Serena, de reis van zijn familie van de arme straten van Shreveport, Louisiana, naar de grasbanen van Wimbledon. Vechtend tegen de systemen van raciale onderdrukking en geweld, maar ook tegen de regels van het witte tennisestablishment, slaagden zij erin om de sport voor altijd te veranderen.
vrijdag 22/0988 min

Villeneuve Pironi: racing's untold tragedy

Een bekroonde documentaire over de verzuurde vriendschap tussen Gilles Villeneuve en Didier Pironi, F1-ploegmaats bij Ferrari in het dramatische jaar 1982. Alles begon met een "gestolen" overwinning in Imola en eindigde met het tragische einde van beide F1-rijders.

Gilles Villeneuve 'stal' de overwinning van zijn vriend Didier Pironi
40 jaar na het tragische formule 1-seizoen van 1982 onthullen de families van Gilles Villeneuve en Didier Pironi voor het eerst een van de grootste niet vertelde verhalen uit de sport. De twee teamgenoten streden om het wereldkampioenschap, maar daarbij brak Pironi een ongeschreven overeenkomst tussen beiden door in de GP van San Marino de overwinning te 'stelen' van zijn vriend Villeneuve. Na dat verraad verzuurde de relatie tussen beide heren, met als absolute dieptepunt het tragische einde van de sportmannen. Na vier decennia van verbittering, speculatie en intrige ontdekken we de waarheid achter dat laatste rondje.
donderdag 14/0998 min