Ga naar de inhoud

Lidl-Trek verwelkomt werkpaard Tim Declercq: "Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière"

 di 10 oktober 2023 11:59
Tim Declercq in actie voor Soudal-Quick Step

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Tim Declercq maakt voor twee seizoenen de overstap naar Lidl-Trek. De meesterknecht neemt na een periode van 7 seizoenen afscheid van Soudal-Quick Step. "Het zal vreemd zijn om de Wolfpack te verlaten na al die jaren." 

We weten waar Tim Declercq zijn boodschappen doet. De 34-jarige renner zal vanaf volgend jaar het kopwerk voor zijn beurt nemen voor zijn nieuwe werkgever Lidl - Trek

 

"El Tractor" maakte in 2017 de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise naar het toenmalige Quick-Step Floors waar hij al snel een vaste waarde werd in de klassieke voorjaarskern en de Tourploeg.

 

Topsprinters Marcel Kittel, Elia Viviani, Sam Bennett, Mark Cavendish en Fabio Jakobsen hebben hun overwinningen onder meer te danken aan zijn sleurwerk aan de kop van het peloton. 

 

Bij Lidl-Trek zijn ze trots op hun nieuwe aanwinst: "Tims toewijding en uitzonderlijke werkethiek gedurende zijn 12-jarige professionele carrière hebben hem tot één van de meest gerespecteerde figuren in het peloton gemaakt."

Dit team heeft een aantrekkelijke manier van koersen en zet ieder jaar een stap vooruit.

Tim Declercq

"Dit team heeft een aantrekkelijke manier van koersen en zet ieder jaar een stap vooruit. Ik ben superenthousiast om me bij hen aan te sluiten," klinkt het bij Declercq zelf.

 

"Ik heb fantastische momenten beleefd bij Soudal - Quick Step. Aan de andere kant was het team niet meer hetzelfde en kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière."

 

Onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Tao Geoghegan Hart zullen zich in de handen wrijven. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: