Ga naar de inhoud

Karel Geraerts officieel coach van Schalke 04, dat tipgever Youri Mulder bedankt: "Onze droomkeuze"

 ma 9 oktober 2023 12:18
" "
Karel Geraerts tussen bestuurder Peter Knäbel (l) en sportief directeur André Hechelmann.

Karel Geraerts heeft zijn nieuwe uitdaging officieel beet. De coach moet Schalke 04 uit de miserie helpen in de Duitse tweede klasse. Opvallend: de club bedankte in haar communiqué uitdrukkelijk Youri Mulder.

Karel Geraerts loodste Union vorig seizoen ei zo na naar de landstitel, maar door onenigheid over een nieuw contract strandde dat huwelijk.

Geraerts keek een paar maanden de kat uit de boom. Tot nu. De coach koos Gelsenkirchen als zijn nieuwe bestemming.

Geraerts moet er traditieclub Schalke 04 nieuw leven zien in te blazen. De traditieclub degradeerde vorig jaar naar de Duitse tweede klasse en ook daar vlot het allerminst: Schalke staat pas 16e na een dramatische 7 op 24. Coach Thomas Reis mocht eind september beschikken. 

 

"Geraerts was onze absolute droomkeuze", klinkt het bij de club, die in haar communiqué zowaar Youri Mulder bedankt.

Mulder is een Schalke-icoon: hij voetbalde er 9 jaar in de spits en was er 15 jaar geleden even assistent-trainer. Sinds 2021 behoort de voetbalanalist tot de Raad van Toezicht.

 

"Het proces vond plaats in nauw overleg met de raad van toezichthouders en Youri Mulder in het bijzonder. Hij heeft zeer goede connecties in Nederland en België. Na het eerste gesprek was het voor ons duidelijk dat Karel Geraerts precies voldeed aan de criteria."

Geraerts spelaanpak is duidelijk, zijn stijl is intensief, doelgericht en efficiënt.

Sportief directeur André Hechelmann

Opvallend genoeg zaten Youri Mulder en Karel Geraerts enkele weken nog samen in de eerste aflevering van Extra Time. Is daar het zaadje geplant?

Schalke was onder de indruk van Geraerts. "De gesprekken met Karel voelden vanaf de eerste seconde zeer vertrouwd. Hij was perfect voorbereid en toonde ons in een analyse hoe hij voetballende oplossingen zoekt en vindt", vertelde sportief directeur André Hechelmann.

"Inhoudelijk, maar ook menselijk zitten we op dezelfde golflengte. Zijn spelaanpak is duidelijk, zijn stijl is intensief, doelgericht en efficiënt. Met hem hebben we een trainer die een nieuw spelidee heeft voor onze ploeg en erop gebrand is om dat met iedereen uit te werken."

En Hechelmann noemde nog een belangrijke kwaliteit: "Karel kan spelers individueel beter maken, maar ook als team. Dat heeft hij bij Union op een indrukwekkende manier bewezen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geraerts: "Winnaarsmentaliteit in het team brengen"

Om 12 uur werd Geraerts voorgesteld aan de pers. "Ik heb erg veel zin in deze uitdaging en wil de internationale break graag benutten om zo snel mogelijk aan de club te wennen en intensief met het team samen te werken. We willen Schalke weer op het spoor van het succes zetten."

Voorlopig gaat Geraerts aan de slag met de bestaande trainersstaf, de club werkt wel aan de komst van een vertrouwde assistent voor onze landgenoot.

Die woonde gisteren de thuismatch tegen Hertha BSC in de Veltins-Arena bij, met 1-2 verloren: "De ambiance in het stadion maakte indruk op mij. Van toen ik hier aankwam, had ik een goed gevoel."

"Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze grote club. Als kind kende ik Schalke al door de Belgische spelers daar zoals Marc Wilmots. Ik verbind veel positieve zaken met de club."

"Ik wil mijn energie op het team overbrengen. Het verleden is het verleden, we beginnen allemaal vanaf nul. Ik kijk niet naar het klassement, maar bekijk het match per match."

"Ik wil geen voorspellingen doen. Ik wil een winnaarsmentaliteit in het team brengen, dan klimt men automatisch in het klassement."
 

Geraerts gaf nog mee dat hij bijna alles van het Duits verstaat. "Zelf probeer ik me zo snel mogelijk aan club en land aan te passen. Ik zal dag per dag de taal leren."

Gerelateerd: