Ga naar de inhoud

Rijzende ster Bellingham blijft bescheiden: "Goals van Maradona die ik zag op YouTube waren nog straffer"

 wo 4 oktober 2023 00:24

In een adem genoemd met grootheden als Di Stefano, Zidane en Maradona. Jude Bellingham heeft zich in een mum van tijd naar een sterrenstatus gevoetbald bij Real Madrid. Ook tegen Napoli was hij onnavolgbaar met een assist en heerlijke goal. "Het zou wel eens een van mijn beste kunnen zijn", gniffelt de piepjonge Brit na de wedstrijd.

"Hey, Jude. Het wordt stilaan wat gek nu."

 

Opnieuw steekt de voetbalwereld – waaronder Britse en Spaanse voetballegendes – de loftrompet voor Jude Bellingham

 

Want, ach ... Hoe kan het ook anders? Met een nieuwe goal en assist zit de 20-jarige middenvelder al aan 8 goals en 3 assists in 9 wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever.

 

"Een mooi resultaat voor het team vanavond", blijft de rijzende ster er koeltjes bij wanneer hij zijn 6e (!) trofee voor Man van de Match in ontvangst neemt dit seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maradoniaans of nog net niet?

In een mum van tijd katapulteert Bellingham zich richting een sterrenstatus bij Real Madrid. Toch doet de jonge kerel er alles aan om met zijn voeten stevig op de grond te blijven staan.

 

Dat getuigen ook zijn woorden na de wedstrijd tegen Napoli.

 

"Het zou wel een van mijn beste doelpunten kunnen zijn, ja", gniffelt hij. "Maar kijk: we speelden als team geweldig. Dat gaf me de mogelijkheid om te doen wat ik deed. Het is leuk dat Real op dit elan kan blijven voortgaan."

 

Enorme maturiteit straalt de piepjonge speler uit. Iets wat ook coach Carlo Ancelotti niet ontgaan is: "Wat hij doet op zijn leeftijd, getuigt ook nog eens van enorme klasse en karakter."

Mijn goal Maradoniaans? Dat is er wat over, he.

Jude Bellingham

Ook van een Maradoniaans doelpunt wil Bellingham niet weten.

 

"Dat is er wat over, he", reageert hij met een knipoog. "Wat ik van hem zag in documentaires en op YouTube was nog een pak straffer."

 

"Ik probeerde gewoon zo goed mogelijk mijn bijdrage te leveren voor het team. In een kolkend stadion als dat van Napoli is het belangrijk om iets extra's te doen."

 

Al zal het niet voor het laatst zijn dat Jude Bellingham het verschil maakt op het allergrootste toneel.

Gerelateerd: