Jos van Emden blijft bij Jumbo-Visma en wordt coach van vrouwenploeg

 wo 27 september 2023 17:39
Van Emden werd in zijn afscheidsjaar nog nationaal tijdritkampioen.

Jos van Emden zal tijdens zijn wielerpensioen niet achterover kunnen leunen. De Nederlander krijgt een nieuwe functie bij Jumbo-Visma. Hij wordt een van de coaches bij de vrouwenploeg. Onze landgenote Lieselot Delcroix vertrekt dan weer bij de Nederlandse wielerformatie.

Na 16 jaar als profrenner stopt Jos van Emden er na dit seizoen mee, maar hij kan de koers blijkbaar niet missen. Want Van Emden heeft meteen een nieuwe uitdaging gevonden als coach van de vrouwen bij Jumbo-Visma.

 

Rutger Tijssen, sporttechnisch directeur van de vrouwenploeg, zegt dat er een andere wind zal waaien. "We willen meer cohesie en kruisbestuiving tussen de verschillende ploegen van Team Jumbo-Visma tot stand brengen."

 

Naast Jos van Emden worden ook Jan Boven en Maarten van Kooij toegevoegd aan de staf. Lieselot Decroix stopt dan weer bij Jumbo-Visma en zou een andere uitdaging gevonden hebben.

Gerelateerd: