Ga naar de inhoud

Stoffel Vandoorne gaat in het WK uithouding racen: "Voor velen een droom"

Vandoorne keert terug naar de WEC.

Stoffel Vandoorne is aangeduid als officiële rijder van Team Peugeot TotalEnergies voor het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) 2024. Onze 31-jarige landgenoot zal achter het stuur zitten van een Peugeot 9X8. Vandoorne deed in het verleden al ervaring op in verschillende uithoudingsraces. 

Eerder deze maand nam Stoffel Vandoorne als invaller bij Peugeot al deel aan de zes uur van Fuji. Hij finishte aan de zijde van de Fransman Loïc Duval en de Amerikaan Gustavo Menezes als zevende.   

 

"Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële piloot voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ik ben er bekend mee omdat ik er in 2019 en 2021 heb geracet", reageert Vandoorne, voormalig wereldkampioen Formule E.

 

"Mijn doel was duidelijk om terug te komen naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse, met zoveel fabrikanten. De kans krijgen om te strijden voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het voor veel piloten een droom is."

Ik ben heel enthousiast om de Peugeot-kleuren te verdedigen.

Stoffel Vandoorne

"Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ik ben heel enthousiast om de Peugeot-kleuren te verdedigen."   

 

Vandoorne nam in 2021 voor het Britse Jota-team al eens een heel seizoen deel aan het FIA WEC-kampioenschap. Hij eindigde er toen als tweede in de LMP2-categorie. In 2019 maakte hij zijn debuut voor het Russische SMP Racing-team met derde plaatsen in de 6 Uren van Spa-Francorchamps en de 24 Uren van Le Mans.   

 

Het FIA WEC-kampioenschap 2024 start begin maart in Qatar en telt acht manches, met als hoogtepunt de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni. Op 11 mei is er de 6 uur van Spa-Francorchamps.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het voorbije jaar werkte Stoffel Vandoorne zijn 5e seizoen in de Formule E af. Na de wereldtitel in 2022 kwam hij niet verder dan een 11e plaats in het elektrische WK.