Klassieker! Oostenrijkse kampioene denkt te winnen in Romandië, maar wordt geklopt op de streep

 vr 15 september 2023 16:46
Schrampf liet zich nog ringeloren op de streep.

De Italiaanse Sofia Bertizzolo (UAE Team ADQ) heeft vrijdag de eerste etappe in de Ronde van Romandië (WorldTour) voor vrouwen gewonnen. De Oostenrijkse kampioene Carina Schrampf leek solo de zege te pakken, maar juichte te vroeg en werd op de streep nog te grazen genomen.

Vluchter Schrampf ging solo de slotkilometer in van de openingsetappe in Romandië. De Oostenrijkse kampioene leek ook stand te houden in de laatste decameters, maar ze stak een fractie te vroeg haar handen de lucht in. De aanstormende Bertizzolo kon haar zo nog remonteren op de streep.

 

De Nederlandse Misch Bredewold (SD Worx). De Italiaanse Soraya Paladin (Canyon/SRAM Racing) en de Nederlandse Fem Van Empel (Jumbo-Visma) maakten de top 5 compleet.   

 

Bertizzolo is uiteraard ook de eerste leidster in Romandië. Zaterdag volgt de koninginnenrit van Romont naar Torgon over 110,8 kilometer met twee bergpassen van de 1e categorie.    

 

De Ronde van Romandië voor vrouwen, die vorig jaar voor het eerst werd gewonnen door de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman, finisht zondag in Nyon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: