BEKIJK: Ook in de Ronde van Slovakije is ontketende Tim Merlier de rest van de sprinters te snel af

 do 14 september 2023 14:56
Tim Merlier (archief).

Voor de tweede keer in amper vijf dagen tijd. Na de GP de Fourmies heeft Tim Merlier zijn snelle benen ook in de Ronde van Slovakije geëtaleerd. Onze landgenoot knalde alles en iedereen na een regenachtige dag losjes uit het wiel.  Cees Bol en de Amerikaan Colby Simmons mochten mee het podium op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tim Merlier heeft opnieuw mogen vieren. Onze landgenoot heeft in een massasprint de tweede etappe gewonnen van de wielerronde van Slovakije.

 

Na een miezerige rit van 143,9 kilometer was hij in de straten van Poprad de snelste in een massasprint. Merlier haalde het in een oplopende spurt met duidelijke voorsprong voor de Nederlander Cees Bol en de Amerikaan Colby Simmons.

 

Het was de tiende individuele seizoenszege voor de dertigjarige sprinter. Dit weekend was hij ook al de snelste in de GP de Fourmies. 

 

De Fransman Rémi Cavagna, een ploegmaat van Merlier bij Soudal-Quick Step, blijft daags na zijn solozege in de openingsrit aan de leiding van het algemene klassement. De Ronde van Slovakije duurt nog tot en met zondag. 

Gerelateerd: