Crelan-Corendon is de nieuwe ploegnaam op de borst van Cant en Sweeck

 wo 13 september 2023 19:34
Sanne Cant en Laurens Sweeck zijn de speerpunten.

Het veldritseizoen loert om de hoek en deze winter zal het weer even wennen worden aan sommige namen van de merkenploegen. Zo is Crelan-Fristads vanaf nu Crelan-Corendon. Laurens Sweeck en Sanne Cant zijn de speerpunten, maar er werden ook enkele nieuwe renners gehaald.

Corendon is als sponsor niet nieuw in de wielersport en duikt nu het veld in. Het bedrijf engageert zich voor drie jaar als tweede naamsponsor bij een van de ploegen van de broers Roodhooft: Crelan-Corendon.

 

Daar rijdt bij de mannen Laurens Sweeck rond als kopman. Maar de ploeg werd ook versterkt in de breedte met Toon Vandebosch en Witse Meeussen, Belgisch kampioen. Sanne Cant krijgt dan weer onder anderen Inge van der Heijden extra naast zich.

 

"Namen als Aaron Dockx en Xaydee Van Sinaey zijn vandaag nog niet bekend bij het grote publiek", klonk het nog op de persvoorstelling, "maar dat zijn renners met het potentieel om door te groeien. Wyseure, Verstrynge en Meeussen staan al iets verder, maar zijn ook nog jong. Hetzelfde geldt voor Van der Heijden, Norbert-Riberolle en Bakker. We zijn gewapend om de komende jaren mee onze stempel te drukken."

renners mannen

 • Laurens Sweeck
 • Joran Wyseure
 • Mees Hendrikx
 • Toon Vandebosch
 • Witse Meeussen

 

renners vrouwen

 • Sanne Cant
 • Inge van der Heijden
 • Marion Norbert-Riberolle
 • Manon Bakker

 

beloften

 • Emiel Verstrynge
 • Aaron Dockx
 • Xaydee Van Sinaey