Ga naar de inhoud

Orée smeert vicekampioen Watducks nederlaag aan op openingsspeeldag hockeycompetitie

 zo 10 september 2023 18:56

De Belgische vicekampioen Waterloo Ducks heeft zondag op de 1e speeldag van het nieuwe seizoen in de ION Hockey League meteen een 3-2 nederlaag geleden op verplaatsing bij Orée. Kampioen Gantoise boekte een ruime zege.

De Watducks stonden in Orée halfweg nog 1-2 voor dankzij 2 benutte strafcorners van Victor Chalet, maar moesten na rust nog een ommekeer toestaan via Tomas Domene en François Sior, die op seconden van het einde de winning goal forceerde.

 

Regerend kampioen Gantoise (2-7 bij promovendus White Star) en Léopold (5-1 tegen Daring) kenden wel een vlekkeloze start.

 

Racing en Dragons hielden elkaar op een 2-2 gelijkspel, terwijl Ukkel en die andere promovendus Royal Victory een doelpuntloze draw lieten optekenen. De Antwerpse derby tussen Herakles en Braxgata draaide ten slotte uit op 2-0.

 

Volgend weekend is het uitkijken naar de affiche tussen Gantoise en Léopold en de partij tussen Waterloo Ducks en Racing.