Ga naar de inhoud

Gastland Frankrijk beukt All Blacks in zinderende openingswedstrijd van het WK rugby meteen omver

 vr 8 september 2023 23:41

Het begon met een Haka van de All Blacks, maar eindigde met een demonstratie van Frankrijk. Voor eigen publiek heeft de Franse nationale rugbyploeg het WK in stijl geopend. Tegen traditieland Nieuw-Zeeland begon Frankrijk eerder conservatief, maar pakte het uiteindelijk een overtuigende 27-13-overwinning via een impressionant slotoffensief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog voor het eerste fluitsignaal gegeven was, wist Nieuw-Zeeland al dat het geen gemakkelijke openingswedstrijd van het WK rugby tegemoet ging.

 

Het keek meteen in de ogen van het thuisland Frankrijk, dat in het uitverkochte Stade de France kon genieten van een uitzinnige achterban. En vlak voor de aftrap raakten de All Blacks ook nog eens hun aanvoerder Sam Cane door een blessure kwijt.

 

Toch waren het de bezoekers die de beste start van de clash kenden. Na amper twee minuten openden de All Blacks de score via vleugelspeler Mark Telea. En ook in de rest van de eerste helft hield Nieuw-Zeeland goed stand tegen de Franse aanvalsgolven.

 

Maar na de pauze brak de veer bij de Nieuw-Zeelanders dan toch. De vermoeidheid stapelde zich op, recht evenredig met de foutjes in hun spel. Zo gaven de bezoekers te veel penalty's weg en werden ze nadien ook genekt door enkele try's.

 

Winger Damian Penaud verzilverde de machtsovername in de 54e minuut en zette Frankrijk op een 16-13 voorsprong. Ramos voegde daar nog twee penalty's aan toe en Melvyn Jaminet zorgde twee minuten voor tijd voor nog een vijfklapper.

 

Frankrijk - dat een droomstart kende - smeerde Nieuw-Zeeland zo zijn eerste nederlaag in een WK-poulewedstrijd aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: