Ga naar de inhoud

Joachim Gérard gaat er in enkelspel meteen uit op US Open: "Al was het nog maar eens geen slechte wedstrijd"

 wo 6 september 2023 13:49
" "
Joachim Gérard (archief).

Joachim Gérard is er in New York niet in geslaagd om zijn eerste partij van de US Open te winnen. De 34-jarige rolstoeltennisser verloor een spannend duel tegen de Argentijn Gustavo Fernandez: 6-7 (5/7), 6-2, 6-4 na 2 uur en 22 minuten. "Kleine dingen ontbreken tegen de top 3", reageerde Gérard teleurgesteld.

Gérard is de nummer 5 van de wereld, Fernandez de nummer 3. Ook op de Australian Open en in Wimbledon verloor onze landgenoot zijn eerste wedstrijd. Enkel op Roland Garros kwam er een tweede partij.

Joachim Gérard won nog wel de eerste set na een close tiebreak, maar Fernandez draaide de rollen nog om. Hij speelt om een plaats in de halve finales tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF-6).

Vandaag speelt Gérard in het dubbeltoernooi. De Brusselaar vormt een duo met de Nederlander Maikel Scheffers. In de eerste ronde treffen ze de Britten Alfie Hewett en Gordon Reid, de eerste reekshoofden.

Joachim Gérard speelde op de US Open al twee keer de halve finales (in 2015 en 2020) in het enkeltoernooi en was in 2013 verliezend finalist in het dubbelspel.

"Het was nog maar eens geen slechte wedstrijd"

Gérard zuchtte eens diep na het nipte verlies en weer een snelle grandslamnederlaag dit seizoen: "Het was geen slechte wedstrijd, nog maar eens."

 

"Er ontbreken eenvoudigweg nog enkele kleine dingen die het verschil kunnen maken om een speler uit de top 3 te verslaan. Ik kon hem onlangs wel kloppen (in Nottingham in augustus, red), maar vandaag was ik niet constant genoeg."

"Vanaf het einde van de eerste set kon ik niet meer dezelfde kwaliteit brengen, vooral in de opslag. Ook mijn return was niet meer top."

Dit jaar kon Gérard alleen op Roland Garros een wedstrijd in het enkel winnen. "In de grandslamtoernooien zijn mijn uitslagen niet fantastisch, maar behalve op de Australian Open, waar ik mijn slechtste prestatie van het jaar leverde, waren al mijn matchen goed", benadrukt hij.

"Er is veel evolutie in mijn spel. Hier is het opnieuw een nederlaag waar het op weinig aankomt, net zoals op Roland Garros. Op grandslams mis ik soms wat intensiteit in mijn slagen. Ik ben iets nerveuzer en dat moet ik aanpakken."

Ik ben niets nerveuzer op grandslamtoernooien. Dat moet ik aanpakken.

Joachim Gérard