Ga naar de inhoud

WK basketbal: Serviër Simanic speelt een nier kwijt na elleboog van tegenstander

 ma 4 september 2023 12:19
Borisa Simanic kreeg een tik op de verkeerde plaats en moest van het veld.
Borisa Simanic kreeg een tik op de verkeerde plaats en moest van het veld.

De Servische basketballer Borisa Simanic heeft een nier moeten laten verwijderen na een stevig contact in de WK-wedstrijd tegen Zuid-Soedan van vorige week. "Ik wil me oprecht excuseren, ik had niet de intentie om vuil te spelen", heeft "dader" Nuni Omot zich al verontschuldigd.

Borisa Simanic belandde vorige week in het ziekenhuis in Manila nadat hij in de match tegen Zuid-Soedan een stevige tik op een van zijn nieren had moeten incasseren.

 

Aanvankelijk was er nog geruststellend nieuws over Simanic, maar nu is gebleken dat de situatie toch ernstiger was dan gedacht. De Servische basketbalfederatie heeft bevestigd dat Simanic in de Filipijnse hoofdstad geopereerd is en dat de artsen zondag een nier hebben moeten verwijderen.

 

Simanic zal dit WK uiteraard niet meer in actie komen. Servië speelt dinsdag in de kwartfinales tegen Litouwen. Wat de gevolgen zijn voor Simanic' verdere carrière is op dit moment nog niet duidelijk.

De Zuid-Soedanees Nuni Omot, die het incident veroorzaakte, had zich eerder al verontschuldigd. "Ik wil me oprecht excuseren. Ik ben geen vuile speler en het was ook zeker niet mijn intentie om vuil te spelen", reageerde Omot.

 

"Mijn gedachten gaan uit naar Borisa Simanic. Ik bid voor hem en ik hoop dat hij spoedig herstelt."

Bekijk hier de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

wk basketbal 2023

finale
Duitsland Servië 83-77
halve finales
Verenigde Staten Duitsland 111-113
Servië Canada 95-86
kwartfinales
Italië Verenigde Staten 63-100
Litouwen Servië 68-87
Duitsland Letland 81-79
Canada Slovenië 100-89