Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Superfan Luk Wyns maakt zich op voor historisch Antwerp-duel: "Ga mij thuis gedragen alsof ik in stadion zit"

 wo 30 augustus 2023 18:05

Bij een cultclub horen ook cultfans. Weinig stemmen op de Bosuil zijn herkenbaarder dan die van Luk Wyns, maar de acteur en regisseur kan tot zijn grote spijt de verplaatsing naar Athene niet maken. Al zal Wyns ook in zijn zetel alles geven: "Het wordt roepen, tieren en brullen."

Zelfs via de telefoon is het enthousiasme van Luk Wyns aanstekelijk. De erg bevlogen superfan van Antwerp voelt voor de terugwedstrijd tegen AEK Athene de spanning al stijgen. Al is het voor hem niet hetzelfde als wanneer hij erbij zou zijn.

 

"De stress blijft wel, maar die is in het stadion groter. Daar jut je elkaar op, iedereen voelt die adrenaline. Nu kijk ik alleen en heb ik minder stress. Al valt wel iedereen mij lastig over deze wedstrijd, het leeft enorm rond Deurne."

 

Wyns zal er wel alles aan doen om de beleving van het stadion naar zijn woonkamer te brengen: "Ik ga niemand toelaten in de kamer, buiten misschien een van mijn kinderen die soms meegaan naar de voetbal."

 

"Ik ga mij vervolgens gedragen alsof ik in het stadion zit, ik ga roepen, brullen en tieren. Ik wil er helemaal voor gaan."

 

Wat betekent deze wedstrijd dan voor de club? "Het is een unieke kans, Champions League is toch iets aparts. Dat is van 1958 geleden, toen was ik min 1 jaar. Ondertussen ben ik er 64 en kunnen we er voor het eerst opnieuw bij zijn", klinkt het hoopvol.

 

Wyns gelooft slechts sinds enkel jaren dat hij ooit nog zoiets zou meemaken.

 

"Vanaf je ziet dat Antwerp financieel grote sprongen maakt, ga je erin geloven. Er zijn de afgelopen jaren goede beslissingen genomen. Alles gaat sneller dan verwacht, het blijft een soort sprookje dat zich ontwikkelt."

Het leuke aan supporteren is dat je afziet, maar dat met plezier doet.

Luk Wyns

De wedstrijd zelf wordt volgens Wyns spannend. "Het wordt sowieso billenknijpen voor het publiek. In de heenmatch mochten we onze pollen kussen dat we een keeper als Butez hebben, aangenaam was het niet."

 

"Dat is ook net het mooie aan voetbal, als het meevalt is het dubbel zo leuk. Bij Antwerp zijn we dat soort thriller-ervaringen wel gewend, zeker met vorig seizoen op Genk."

 

"Het leuke aan supporteren is dat je afziet, maar dat met plezier doet", beschrijft Wyns zijn belevingen. "Het lijkt wel een soort systeem te zijn bij Antwerp dat we alles altijd halen, maar voor mij heeft het met grinta en koppigheid te maken. Met Antwerp ben je nooit klaar."

 

"Vanavond wordt opnieuw dat soort avond, ik geef ons wel 60% kans om ons te kwalificeren. We zijn opnieuw met evenveel spelers, dat is een voordeel. Ook de underdogpositie, die we toch hebben in Athene, is interessant."

 

"Als de Grieken lang niet scoren, kunnen er gaten vallen. Daarvan kunnen wij profiteren", voorspelt de trouwe fan.

Janssen is on fire. En Tuurtje zorgt voor de assist.

Luk Wyns

Wie gaat het dan doen voor Antwerp? "Janssen is on fire. En Tuurtje (Vermeeren, red.) zorgt voor de assist", klinkt het vastberaden. 

 

Mocht het vanavond goed aflopen volgt morgen een loting met tal van mogelijke topaffiches.

 

"De voorkeuren voor de groepsfase weet ik niet, de sky is the limit. Het zijn allemaal namen die tot de verbeelding spreken, bijvoorbeeld Haaland en Mbappe", droomt Wyns luidop.

 

Aan Antwerp vanavond om van dromen werkelijkheid te maken.

Gerelateerd: