Cynthia Bolingo snelt naar de 5e plaats in de WK-finale 400 meter

 wo 23 augustus 2023 21:40

Cynthia Bolingo heeft zich sterk geweerd in de finale van de 400 meter op het WK atletiek. Bolingo kon haar knaltijd uit de halve finales niet verbeteren, maar met een 5e plaats evenaart ze wel de beste prestatie van een Belgische vrouw in een loopnummer op een WK.

In de halve finales was Cynthia Bolingo voor het eerst in haar carrière onder de 50 seconden gedoken. Een mijlpaal in de carrière van de 30-jarige, maar ook een mijlpaal in de Belgische atletiek.

 

De finale moest Bolingo lopen in de niet al te gunstige baan 2. Desondanks draaide ze sterk mee met de subtoppers en kon ze op het einde nog versnellen en zo de sterke Nederlandse Lieke Klaver op de finish net passeren. Met 50"33 bleef ze een beetje boven haar kersverse Belgische record.

Het resultaat: een 5e plaats, een evenaring van de prestatie van Kim Gevaert, die in 2007 op de 100 meter de beste prestatie voor een Belgische vrouw in een loopnummer had neergezet.

 

Met deze finale is het WK van Bolingo nog niet afgelopen. In het slotweekend heeft ze nog een afspraak met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter. Hopelijk laat het lichaam van de blessuregevoelige Bolingo haar niet in de steek.

Bolingo: "Ik heb nog groeimarge"

"Het is ongelooflijk dat ik hier de top 5 haal", vindt Cynthia Bolingo zelf, niet zonder meteen ook ambitieus richting de toekomst te zijn.

 

"Ik denk dat ik nog marge heb. Als die andere meisjes die tijden kunnen lopen, dan moet ik daar in de toekomst misschien ook geraken."

 

Bolingo hoopt haar WK in schoonheid af te sluiten met de Cheetahs. "Hopelijk komen er nog 2 mooie koersen aan. Zoals ik ook over vandaag zei: in een finale is alles mogelijk."

Gerelateerd: