Ga naar de inhoud

BEKIJK: 10"65! Wervelwind Sha'Carri Richardson knalt vanuit ongunstige baan 9 naar wereldtitel 100 meter

 ma 21 augustus 2023 22:35

Sha'Carri Richardson is de snelste vrouw op deze planeet. De Amerikaanse verraste vriend en vijand met een tijd van 10"65 op de 100 meter-finale van het WK atletiek in Boedapest. De vijfde beste chrono aller tijden op het koningsnummer. En dat vanuit de ongunstige baan negen. Het Jamaicaanse duo Shericka Jackson (2e) en Shelly-Ann Fraser-Pryce (3e) mochten mee het podium op.

Sha'Carri Richardson is de verrassende sprintkoningin van het WK atletiek. De Amerikaanse snelde - vanuit baan negen, nota bene- naar het goud.

 

In 10"65, een kampioenschapsrecord, liet de 23-jarige Amerikaanse de Jamaicanen Shericka Jackson (10"72) en het fenomeen Shelly-Ann Fraser-Pryce (10"77) achter zich.

 

Het was het eerste grote kampioenschap voor Richardson. In 2021 miste ze de Olympische Spelen in Tokio nadat ze positief testte op marihuana. Voor het WK van vorig jaar in Eugene wist ze zich niet te plaatsen.

 

Faser-Pryce, 36 jaar, voegde nog een medaille toe aan haar rijkgevuld palmares, met daarop onder meer tien wereldtitels (vijf op de 100 meter) en drie keer olympisch goud.  

Gerelateerd: