Ga naar de inhoud

Zegehonger Messi nog niet gestild: "Allereerste trofee voor Miami zou toch ongelofelijk zijn"

 vr 18 augustus 2023 07:29
Lionel Messi heeft het naar zijn zin bij Inter Miami.

Cristiano Ronaldo moest een volledig seizoen wachten op zijn eerste prijs in Saudi-Arabië, Lionel Messi kan het in zijn eerste maand in de Verenigde Staten klaarspelen. Inter Miami speelt zaterdag de finale van de Leagues Cup: "Het zou echt indrukwekkend zijn", zei Messi.

Een wereld van verschil. Voor de komst van Lionel Messi bengelde Inter Miami onderaan het klassement van de Eastern Conference van de MLS. In zijn laatste 10 competitiewedstrijden kon het geen enkele zege boeken.

 

Een maand na de komst van de Argentijnse superster staat Inter Miami plots in de finale van de Leagues Cup. Als het zaterdag Nashville SC klopt, is de allereerste trofee van de club binnen.

 

Ook voor Messi, die in zijn carrière zo ongeveer alles heeft gewonnen wat er te winnen valt, zou het "ongelofelijk" en "iets moois" zijn om Miami een eerste prijs te bezorgen.

 

In 6 matchen was Messi al goed voor 9 goals. "Het zou ongelofelijk zijn, toch?" vertelde Messi op zijn eerste persconferentie. "Zowel voor mij als voor de supporters. En voor iedereen die deze club heeft helpen te groeien. Het zou echt indrukwekkend zijn."

Ik kwam hier met de wens om dezelfde resultaten te halen die ik eerder in mijn carrière heb behaald.

Lionel Messi

In één maand heeft Messi nu al een winnaarscultuur bij Miami gebracht. Een ticket voor de CONCACAF Champions League is al binnen, maar de Argentijn aast op een trofee. 

 

"Ik kwam hier met de wens om dezelfde resultaten te halen die ik eerder in mijn carrière heb behaald", zei Messi. Op zijn palmares staan onder meer al 10 La Liga-titels met Barcelona, de Champions League-trofee, de wereldtitel met Argentinië en olympisch goud.

 

"Het feit dat we nu in de finale staan, is alleen een verrassing voor de mensen die ons niet zien trainen en niet zien wat er elke dag gebeurt. Vanuit ons perspectief voelen we dat we er klaar voor zijn om de titel te pakken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Messi: "Erg blij met mijn beslissing"

Messi heeft nog geen spijt van zijn keuze voor de Amerikaanse competitie. "Ik heb hier een indrukwekkend welkom gekregen", vertelde hij. "Ik ben erg blij met de beslissing die ik heb genomen."

 

De Argentijn gaf wel toe dat hij zich nog moet aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Zijn familie woont tijdelijk in Zuid-Florida, terwijl ze op zoek zijn naar een permanente woning.

 

Toch verteert hij de overstap makkelijker dan zijn transfer van Barcelona naar PSG. "Dat ik naar Parijs ging, was niet gepland en ook niet gewenst. Ik wilde Barça niet verlaten en het werd moeilijk. Nu gebeurt gelukkig het omgekeerde."

 

"Ik ben hier gewoon gekomen om te spelen en van het voetbal te blijven genieten", besloot hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: