Ga naar de inhoud

DSM-Firmenich maakt komst Fabio Jakobsen bekend: "Klaar om volgend hoofdstuk te schrijven"

 vr 11 augustus 2023 11:07
Jakobsen sprint volgend jaar in de kleuren van DSM-Firmenich.

De transfer van Fabio Jakobsen naar DSM-Firmenich stond al even in de steigers en is nu ook officieel. De Nederlandse spurtbom verlaat na zes jaar de stal van Patrick Lefevere en tekent voor drie seizoenen bij het Nederlandse team. "Dit team heeft een geschiedenis en het is eer dat ik daaraan mag bijdragen." 

De transfer van Fabio Jakobsen naar DSM-Firmenich was al langer een publiek geheim. Tijdens de voorbije Tour - waarin Jakobsen opgaf - bevestigde de Europese kampioen op de weg al zijn vertrek bij Soudal-Quick Step. De naam van DSM-Firmenich als zijn nieuwe team luidde toen al een tijdje.

 

Vrijdag werd de overgang ook geofficialiseerd. Jakobsen tekent voor drie jaar bij de Nederlandse ploeg. Hij wordt er het nieuwe speerpunt voor de massasprints, na het vertrek van Alberto Dainese (naar Tudor), Marius Mayrhofer (naar Tudor) en wellicht ook Sam Welfsord (naar Bora-Hansgrohe).

 

"Toen ik jonger was, was dit al een van de grote teams in de belangrijkste wedstrijden zoals de Tour. Ik keek er altijd naar op. Dit team heeft een geschiedenis en het is een eer dat ik daaraan mag bijdragen", reageert Jakobsen.

Ik heb al heel veel mooie momenten beleefd, maar ik word aan het eind van de maand 27. Ik heb nog enkele goede jaren in de benen.

Fabio Jakobsen

"Ik heb al heel veel mooie momenten beleefd, maar ik word aan het eind van de maand 27. Ik heb nog enkele goede jaren in de benen en ik ben razend gemotiveerd om snel terug te winnen."


DSM-Firmenich heeft een geschiedenis met topsprinters. Vooral met Marcel Kittel scheerde het hoge toppen. De ploeg is nu klaar om met Jakobsen "een volgend hoofdstuk te schrijven".

 

"Dat is een van de redenen waarom ik hier ben. Ik weet dat ik in dit team er niet alleen voor zal staan. Ik zal hier goed gesteund worden", luidt het bij de Nederlander.


Rudi Kemna, sportieve baas bij DSM-Firmenich, is blij met de komst van zijn landgenoot. "Iedereen weet dat Fabio een van de snelste sprinters in de wereld is. We zijn heel blij dat hij nu bij ons rijdt. Fabio heeft een heel sterk karakter en is vastberaden om hier successen te boeken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: