Ga naar de inhoud

Axel Merckx over partner en wereldkampioene Chloé Dygert: "Ze kan nog beter worden"

 vr 11 augustus 2023 09:42
Chloé Dygert glundert op het podium.

Axel Merckx mag een wereldtitel vieren. Hij heeft het al gedaan als ploegleider, maar nu ook als levensgezel. Zijn vriendin Chloé Dygert was de sterkste bij de profs. "We zijn de voorbije dagen door alle emoties gegaan", vertelt Merckx. 

"Het is eens iets anders, hé", lachte Axel Merckx nadat Chloe Dygert haar regenboogtrui had ontvangen. "Ik heb al renners als wereldkampioen gehad, maar dit..."

 

"Ik ben zeer blij voor Chloé. De laatste jaren waren zwaar, fysiek en mentaal. En ze is de voorbije dagen echt ziek geweest."

 

"Als je dan nog wint, maakt dat de zege des te mooier. We zijn deze week door alle emoties gegaan: tranen, hoop en terug."

 

"Chloé moet nu gezond blijven en dit is hoopgevend voor de toekomst", zegt Merckx over de stappen die ze nog kan zetten. De carrière van de Amerikaanse stond stil na een horrorsmak in 2020.

Ik ben zeer blij voor Chloé. De laatste jaren waren zwaar, fysiek en mentaal. En ze is de voorbije dagen echt ziek geweest.

Axel Merckx

"Ze kan nog beter worden. Je mag niet onderschatten wat ze heeft meegemaakt."

 

"Ze heeft 3 jaar competitie verloren en er moet nog ervaring bij, zeker met het koersen in Europa. Dan denk ik aan positionering en tactiek."

 

"Maar Chloé leert ontzettend snel en ze heeft die drang om te winnen. Wat mijn aandeel is? Ik steun haar, maar ik ben vooral blij voor haar."

 

Merckx sluit af met een indrukwekkende opsomming van de ellende bij Dygert: "2 operaties, klierkoorts, hartproblemen."

 

"En ik moet ook kniechirurg Toon Claes bedanken. Zonder hem zou Chloé nooit op het podium hebben gestaan."

Gerelateerd: