Braziliaan Avancini wint marathon mountainbike op WK, Wout Alleman is 12e

 zo 6 augustus 2023 15:26
Henrique Avancini was de beste modderduivel in Schotland.

Op het WK wielrennen in Schotland heeft de Braziliaan Henrique Avancini het WK marathon op de mountainbike naar zijn hand gezet. Avancini domineerde het WK van start tot finish. Wout Alleman was de beste Belg, hij eindigde als twaalfde.

De 34-jarige Henrique Avancini, die tot dusver een vrij anoniem seizoen achter de rug had, reed zich in de marathon wel nadrukkelijk in de kijker. Hij zette voortdurend veel druk en reed in de laatste ronde weg van zijn enige overgebleven gezel, Lukas Baum.

 

Avancini kwam na een wedstrijd van 96 kilometer en ruim 3.000 hoogtemeters uiteindelijk aan de finish met 28 seconden voorsprong op de Tsjech Martin Stosek . Die veroverde zilver, de Duitser Lukas Baum moest tevreden zijn met brons.

 

Onze landgenoot Wout Alleman, Europees kampioen marathon, moest een hele wedstrijd achtervolgen en werd twaalfde op iets meer dan 5 minuten. Jochen De Vocht kwam als 60e over de finish. De Nieuw-Zeelandse titelverdediger Sam Gaze kwam niet aan de start. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.