Ga naar de inhoud

Tom Meeusen springt weer het veld in: "Bij Marc Herremans kan ik niet in een hoek kruipen"

 do 3 augustus 2023 16:04
Tom Meeusen
Met Tom Meeusen op het parcours valt er altijd wat te beleven.

Terwijl de wegrenners zich opmaken voor het WK bereiden de veldrijders stilaan het crossseizoen voor. Ook Tom Meeusen (34). Na een break van een half jaar pikt hij de draad op onder de vleugels van Marc Herremans. "Marc is mentaal een kei. Precies wat ik nodig had", vertelt Meeusen.

Midden december trok Tom Meeusen de stekker eruit. Hij stopte net voor de kerstperiode met veldrijden. Meeusen kon meteen aan de slag bij de lokale fietshandel.


Een half jaar later werkt hij er niet meer. "Neen", verrast Meeusen. "Sinds deze week ben ik weer crosser."

 

"Ik heb een contract van een jaar getekend bij Athletes for Hope, het team van Marc Herremans. Op 1 augustus ben ik officieel aan de slag gegaan."

 

"Ik was zeker niet ongelukkig als fietsmecanicien, ik werkte er tussen vrienden, maar al snel begon ik het mooie leven van een sportman te missen", vertelt hij.

 

De bladzijde omdraaien, liep moeilijker dan Meeusen verwacht had: "Ik dacht dat ik het makkelijk achter mij kon laten."

 

"Ik heb de sport een tijd niet gevolgd, maar in de fietswinkel waar ik werkte, kwamen er regelmatig klanten over de vloer die graveltochten of gran fondo's reden. Beetje bij beetje begon het te kriebelen."

Tom Meeusen
Tom Meeusen gaat het nieuwe veldritseizoen met een glimlach tegemoet. "En met hangende pootjes", zegt hij.

"Als het met Marc niet lukt, lukt het met niemand"

De gewezen triatleet Marc Herremans is de juiste man op het juiste moment voor Tom Meeusen.

 

"Als het met hem niet lukt, lukt het met niemand meer", stelt de 34-jarige veldrijder en winnaar van Wereldbekercrossen (Kalmthout in 2010 en Nommay in 2014).

 

"Ik keer terug het veld in met hangende pootjes", geeft hij toe. "Mentaal ben ik nooit de sterkste geweest. Dat heeft me zeker mooie prestaties gekost."

 

"Ook nu vraag ik me af: "Ik heb de handdoek gegooid. Hoe gaan ze over mijn comeback denken?""

 

Enter Herremans. "Hij tekent niet alleen goede trainingen uit, Marc is ook mentaal ijzersterk. Precies wat ik nodig heb."

 

"Bij hem zal ik de kans niet krijgen om mijn kop te laten hangen of om in een hoek te kruipen", beseft Meeusen, die nu samen met Jens Adams een team vormt.

 

"We komen allebei uit dezelfde streek. En Jens koestert dezelfde passie. Allebei zetten we het veldrijden voorop. Een uitgebreid zomerprogramma rijden we niet, de cross staat op 1."

 

Zijn eerste crossen in bijna een jaar rijdt Meeusen op 9 en 10 september in Duitsland. In eigen land maakt hij normaal gezien zijn comeback in de Be-Minecross van Beringen (op 8 oktober).

Marc Herremans
Marc Herremans runt het team Athletes for Hope.

Crossen voor de goede zaak

Jens Adams (foto) en Tom Meeusen zijn niet de eerste veldrijders die onder Marc Herremans opereren. De voormalige triatleet begeleidde in het verleden ook Kevin Pauwels en Laurens Sweeck. En hij zette de carrière van Shirin van Anrooij op de rails.

 

Nu runt Herremans het team Athletes for Hope. De sponsors van de ploeg ondersteunen mee een revalidatieweide in Wuustwezel. 

 

"Vooral kinderen komen er revalideren", weet Tom Meeusen. "Als atleten zorgen wij er mee voor dat het project gratis blijft."

 

"Bij goede prestaties diepen de sponsors wat dieper in hun buidel voor de revalidatieweide. Zo hebben ze onlangs een staprobot kunnen aankopen."

 

"Een heel mooi project", vindt Meeusen. "En het maakt het veldrijden niet te belangrijk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: