Ga naar de inhoud

Jens Adams is vanaf 1 maart renner, coach en kinesist bij Athletes For Hope-project

 di 21 februari 2023 17:06

Veldrijder Jens Adams trekt eind deze maand de stekker uit zijn eenmansploeg. Vanaf 1 maart zal hij uitkomen voor het Athletes For Hope-project van Marc Herremans. "Veldrijden is de prioriteit, maar daarnaast zal ik ook enkele atleten coachen en kinderen helpen op de revalidatieweide", vertelt Adams.

De voorbije 3 jaar was Jens Adams veldrijder bij zijn eigen eenmansploeg. "Ik zag dat een beetje als mijn eigen bedrijfje", zegt Adams. "Ik moest zelf sponsoren zoeken zodat ik mijn loon, materiaal en stages kon financieren."

 

Vanaf 1 maart is dat allemaal niet meer aan de orde. Dan ruilt Adams zijn eenmansploeg voor het Athletes For Hope-project van Marc Herremans,

 

"Marc is al enkele jaren mijn coach en hij had de droom om mij in zijn ploeg te hebben", licht Adams zijn keuze toe.

 

Athletes For Hope is geen specifieke veldritploeg. Het is een team waar zowel triatleten als veldrijders en BMX'ers aan de slag zijn.

 

"Bij mij blijft veldrijden de prioriteit. Maar in de zomer wil ik ook meedoen aan gravelraces en enkele keren in actie komen in de Wereldbeker mountainbike."

Ik zal niet enkel crossen, maar ook kinderen met een beperking begeleiden in een revalidatieweide.

Jens Adams

Adams zal verschillende rollen vervullen bij Athletes For Hope, dat ook geld inzamelt voor de revalidatie van kinderen met een beperking. Met dat geld werd bijvoorbeeld een revalidatieweide aangelegd.

 

"In die revalidatieweide zal ik kinderen begeleiden die komen revalideren met een staprobot", zegt Adams, die kinesist is van opleiding.

 

"Kinderen kunnen in die weide tussen de paarden en ezels wandelen. Ik ben blij dat ik met mijn opleiding als kinesist iets kan betekenen voor hen."