Ga naar de inhoud

Abu Dhabi mag het WK wielrennen organiseren in 2028

 do 3 augustus 2023 22:18

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft donderdag de organisatie van het WK wegwielrennen van 2028 toegekend. Dat zal plaatsvinden in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, zal in 2029 ook het WK baanwielrennen organiseren.  

Het is de tweede keer dat het wereldkampioenschap wegwielrennen in het Midden-Oosten zal plaatsvinden. Eerder was de Qatarese hoofdstad Doha gastheer in 2016.

 

Tom Boonen werd toen derde bij de mannen elite, de wereldtitel was voor de Slovaak Peter Sagan. Hij veroverde er zijn tweede van drie opeenvolgende wereldtitels.

 

Volgend jaar wordt in Zürich om de regenboogtruien gereden, het jaar erop is de wereldtitelstrijd voor het eerst in Afrika, in Rwanda. In 2026 is het Canadese Montréal gastheer, in 2027 vindt het tweede 'Super-WK' plaats in de Franse regio Haute-Savoie, in de Alpen.