Ga naar de inhoud

Bokser Terence Crawford schrijft geschiedenis met alle 4 wereldtitels op zijn naam

 zo 30 juli 2023 10:28
Crawford poseert met 3 belts na zijn overwinning.
Terence Crawford versloeg zijn landgenoot Errol Spence Jr. in Las Vegas.

De Amerikaanse bokser Terence Crawford heeft zaterdag zijn landgenoot Errol Spence Jr verslagen. Crawford won in de negende ronde met technische knock-out. Hij is op deze manier de eerste bokser ooit die bij de weltergewichten de wereldtitels van alle 4 boksbonden in zijn bezit heeft. 

Een titanenduel drong zich op in Las Vegas. Terence Crawford was al 39 kampen ongeslagen, Errol Spence Jr 29. Na een uitputtingsslag versloeg Crawford zijn landgenoot dus door technische knock-out in ronde 9.

 

Dankzij de overwinning komen de WBC-, WBA- en IBF-titels op naam van Crawford, die de WBO-titel al bezat. Hij wordt zo het eerste weltergewicht, één van de moeilijkste categorieën in het boksen, die de wereldtitels van alle 4 bonden tegelijk in handen heeft.