Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
49
9
7
0
2
21
6
2
Union
46
9
3
4
2
15
12
3
Anderlecht
46
9
4
3
2
11
9
4
KRC Genk
37
9
4
4
1
8
15
5
Cercle Brugge
36
9
3
3
3
13
13
6
Antwerp
29
9
1
8
0
4
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
10
4
3
0
1
12
3
2
Union
4
4
1
2
1
7
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
5
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
6
Antwerp
0
4
0
4
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
4
0
2
2
3
6
4
KRC Genk
3
4
1
3
0
3
10
5
Cercle Brugge
7
4
2
1
1
6
7
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

Union-coach Blessin voor competitieopener tegen Anderlecht: "Derbysfeer is altijd genieten"

 do 27 juli 2023 15:17
Alexander Blessin maakte donderdag een erg ontspannen indruk op de persconferentie.
Alexander Blessin maakte donderdag een erg ontspannen indruk op de persconferentie.

De Brusselse stadsderby tussen Union en Anderlecht is vrijdagavond de opener van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen. Alexander Blessin, pas 3 weken aan de slag als coach van Union, kijkt er reikhalzend naar uit. "Ik denk dat we goed voorbereid zijn", vertelt hij een dag voor de wedstrijd.

Alexander Blessin heeft bij Union het roer overgenomen van succestrainer Karel Geraerts. Bovendien zijn in het tussenseizoen enkele sterkhouders vertrokken. Geen makkelijke opdracht dus voor de Duitser, die beseft dat hij nog wel wat huiswerk heeft.

 

"Maar ik zal niet zeggen dat deze match te vroeg komt. Het is wat het is", blikt hij vooruit op Union-Anderlecht van vrijdagavond. "Ik heb deze week op training een groep gezien die heel gefocust is. Ik denk dat we goed voorbereid zijn."

 

Dat er met onder meer Boniface en Undav ook heel wat kwaliteit vertrokken is bij Union staat buiten kijf. "Maar we mogen daar niet te veel bij stilstaan", vindt de Duitser. "Spelers komen en spelers gaan. Ik ben overtuigd dat we een nieuwe Boniface of Undav zullen vinden. Wel liefst zo snel mogelijk (lacht)."

Ik ben overtuigd dat we een nieuwe Boniface of Undav zullen vinden. Wel liefst zo snel mogelijk.

Union-coach Alexander Blessin

"Het is aan de nieuwkomers en ook de jongens die hier al waren om die leemte op te vullen. Zij zullen nu de volgende stap moeten zetten. We hebben al wat dingen uitgetest, maar wie vrijdagavond speelt, ga ik nog niet verklappen."

 

Union trainde deze week al in het Dudenpark. "Om alles al eens te voelen, ook al was het dan zonder supporters. We kijken ernaar uit om vrijdag voor eigen publiek te spelen. Ik hou ervan wanneer de fans achter de ploeg gaan staan."

 

Hoe bijzonder is een Brusselse derby nog voor een trainer die bij Genoa de immer heetgebakerde clash met stadsrivaal Sampdoria meemaakte? "Dat was inderdaad onvergetelijk. Een derbysfeer is altijd genieten. Ik ben benieuwd naar de sfeer in het stadion."

"Er zijn nog veel werkpunten"

Blessins voorgangers Felice Mazzu en Karel Geraerts hebben de voorbije jaren uitstekend werk geleverd. Zorgt dat voor extra druk bij de Duitser? "Die druk leg ik vooral mezelf op", klinkt het.

 

"Mijn voorgangers hebben het inderdaad goed gedaan. Het zijn grote schoenen om te vullen. Maar dit is voor ons een kans om een nieuw hoofdstuk te schrijven."

 

"Ik heb bij hen veel gelijkenissen gezien met het voetbal dat ik voor ogen heb. Ik zal dus vooral wat kleine details aanpassen. Sommige dingen wil ik snel aanpassen, andere zaken misschien wat later. Ik ben hier nu 3 weken en ik amuseer me. Ik ben ook blij dat de competitie gaat beginnen."

 

"De fans zullen een ploeg zien die elke week wil winnen. We zijn op de goeie weg, maar er zijn nog veel werkpunten. We hopen morgen goed aan de competitie te beginnen, maar dat wil Anderlecht natuurlijk ook. Het wordt een mooie wedstrijd."