Ga naar de inhoud

Supercup: "een prijs" voor Antwerp, "een galamatch" voor KV Mechelen

 vr 21 juli 2023 15:30
Mark van Bommel
Antwerp-coach Mark van Bommel: "Het is voor echt zondag."

Zondag krijgt u met de Supercup een entree voor het nieuwe voetbalseizoen. Landskampioen en bekerwinnaar Antwerp bekijkt de match meteen als een hoofdschotel, voor KV Mechelen blijft het een voorafje.

Volgende week gaat de Belgische voetbalcompetitie weer van start, zondag staat eerst de Belgische Supercup op het programma. Landskampioen en bekerwinnaar Antwerp neemt het op de Bosuil op tegen bekerfinalist KV Mechelen.

 

"Dit is een prijs en die wil je meenemen", laat Antwerp-coach Mark van Bommel noteren. 

 

"Natuurlijk is het belangrijk en natuurlijk wil ik winnen", zegt hij. "Ik heb 9 Supercups in mijn prijzenkast staan, op tien finales. Ik tel ze allemaal mee." 

 

"Onze voorbereiding hiernaartoe was kort, net als vorig jaar", legt Van Bommel uit. "Dat vind ik jammer, maar je kan er niets aan doen. We zullen snel moeten klaar zijn."

 

"Of ik zaken ga uitproberen zondag? Nee, dat is voor in oefenduels. Het is voor echt zondag. We willen winnen."

Het is voor echt zondag. We willen winnen.

Mark van Bommel

Antwerp mist zondag middenvelder Jurgen Ekkelenkamp met een blessure, terwijl speerpunt Vincent Janssen twijfelachtig is.

 

"Hij heeft gedeeltelijk met de groep kunnen trainen", zegt Van Bommel.

 

Calvin Stengs wordt intussen terug bij Antwerp geciteerd. "Maar dat is nog niet zeker", aldus de coach. "We zijn er wel mee bezig, dat kan ik bevestigen."

Steven Defour: "Een galamatch"

KV Mechelen-coach Steven Defour blikt ontspannen vooruit op de Supercup. Hij ziet de wedstrijd in Deurne-Noord als een laatste grote test voor de start van het seizoen. 

 

"Het is een beetje te vergelijken met een galamatch, zoals veel andere clubs die dit weekend hebben. Het is een testmoment", vindt Defour.

 

"Dan is Antwerp natuurlijk een uitstekende tegenstander om te treffen. We hebben een moeilijk programma in de eerste weken van de competitie en kunnen dit weekend kijken hoever we staan."

 

KV Mechelen opent de competitie met een match tegen Club Brugge.

Steven Defour
Steven Defour: "Als landskampioen is het een wedstrijd die je echt wil winnen. In die situatie zitten wij helemaal niet."

KV Mechelen verloor eind april de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion met 2-0 van Antwerp.

 

Steven Defour: "Dat was natuurlijk een kans op een grote prijs. Naar de wedstrijd van zondag kijk ik heel anders. Het blijft voor mij vooral voorbereiding op het seizoen."

 

"Al wil ik natuurlijk winnen", gaat hij voort. "Als speler heb ik alle 4 de Supercups die ik speelde gewonnen: 2 met Standard en 2 met Porto."

 

"Als landskampioen is dat een wedstrijd die je thuis echt wil winnen. Je bent dat een beetje verplicht, maar in die situatie zitten wij helemaal niet."

 

Volg de Supercup zondag live op Sporza: in onze app, op de Sporza-website en in Sporza op Radio 1.

Gerelateerd: