Ga naar de inhoud

Charlotte Kool sprint met vingers in de neus naar hattrick in Baloise Ladies Tour

 vr 14 juli 2023 16:53
Kool had enkele lengtes voorsprong aan de streep.

Er staat geen maat op Charlotte Kool (DSM-Firmenich) in de Baloise Ladies Tour. In rit drie door de Vlaamse Ardennen was de Nederlandse leidster met sprekend gemak de snelste in de massasprint, goed voor haar derde ritzege op een rij. De finale werd ontsierd door enkele valpartijen.

Rit drie in de Baloise Ladies Tour deed de Vlaamse Ardennen aan, al werd enkel de eerste helft van etappe gekruid met wat klimwerk.

 

De tweede helft was biljartvlak, waardoor een nieuwe massasprint zich aandiende. Audrey De Keersmaeker kleurde de finale nog met een ontsnappingspoging, maar die inspanning was tegen beter weten in.

 

De aanloop naar de gedoodverfde massasprint verliep wel chaotisch. Bij een valpartij op 4 km van de streep ging onder anderen Thalita De Jong onderuit.

 

In de sprint stond er geen maat op leidster Charlotte Kool. De Nederlandse sprintte de rest op lengtes, Anna Henderson en Emma Norsgaard vulden het podium.

 

Dankzij haar hattrick verstevigt Kool haar leidersplaats nog wat. Zaterdag staan er twee etappes op het programma: in de voormiddag een nieuwe sprintkans en in de namiddag een korte tijdrit, beiden in Knokke-Heist.

Baloise Ladies Tour 2023
        winnaar leider
12/07 proloog Vlissingen - Vlissingen 2,6 km Kool Kool
13/07 rit 1 Zwevegem - Zwevegem 119,8 km Kool Kool
14/07 rit 2 Zulte - Zulte 116,2 km    
15/07 rit 3A Breskens - Knokke-Heist 82,6 km    
15/07 rit 3B Knokke-Heist - Knokke-Heist (ITT) 17,1 km    
16/07 rit 4 Deinze - Deinze 121,1 km    
Gerelateerd: