Ga naar de inhoud

Charlotte Kool voert bisnummer op in Baloise Ladies Tour na onthoofde sprint

 do 13 juli 2023 17:02
Charlotte Kool mocht opnieuw juichen.

Na de proloog heeft Charlotte Kool ook de eerste rit in lijn op haar naam geschreven in de Baloise Ladies Tour. De Nederlandse leidster van Team DSM was de snelste in de sprint tegen een gedecimeerd peloton. Emma Norsgaard werd 2e, Lucinda Brand 3e.

In Zwevegem, traditioneel de aankomstplaats van de GP Marcel Kint, mochten ook de vrouwen van de Baloise Ladies Tour hun snelle benen tonen. Wie zou het voorbeeld volgen van Caleb Ewan die eind mei triomfeerde in Zwevegem?

 

Niet iedereen had het begrepen op een sprint, dus sloegen de Nederlanders Aniek van Alphen en Anniek Mos de handen in elkaar. Hun koppeltijdrit bleek hopeloos toen Team DSM het peloton op sleeptouw nam voor leidster Charlotte Kool.

 

In een nerveuze opbouw van de sprint liep het 4 kilometer voor de streep mis. Het peloton werd gehalveerd na een valpartij in de buik van de groep. Ook in de slotkilometer ging nog een renster tegen de vlakte.

 

Kool kon de chaos ontwijken en sprintte naar haar tweede overwinning op een rij in de Baloise Ladies Tour. Emma Norsgaard (Movistar) en Lucinda Brand (Lidl-Trek) strandden in haar wiel.

 

Morgen duikt het peloton de Vlaamse Ardennen in met start en aankomst in Zulte. Houdt Charlotte Kool dan nog stand? "Ik hoop het wel", zei de Nederlandse. "We winnen vandaag in elk geval verdiend na het werk van de ploeg. We hadden het goed onder controle."

Rituitslag:

  1. Charlotte Kool (Ned) in 2u57'55"
  2. Emma Norsgaard (Den) z.t.
  3. Lucinda Brand (Ned)
  4. Anna Henderson (GBr)
  5. Laura Tomasi (Ita)
Baloise Ladies Tour 2023
        winnaar leider
12/07 proloog Vlissingen - Vlissingen 2,6 km Kool Kool
13/07 rit 1 Zwevegem - Zwevegem 119,8 km Kool Kool
14/07 rit 2 Zulte - Zulte 116,2 km Kool Kool
15/07 rit 3A Breskens - Knokke-Heist 82,6 km Kool Kool
15/07 rit 3B Knokke-Heist - Knokke-Heist (ITT) 17,1 km Brand Brand
16/07 rit 4 Deinze - Deinze 121,1 km    
Gerelateerd: