Ga naar de inhoud

Olympische kwalificatietoernooien voor hockeyers in China, Pakistan en Valencia

 ma 10 juli 2023 11:18
De Red Lions zijn titelverdediger in Parijs.
België pakt olympisch goud in Tokio 2020.

Als de Red Lions en de Red Panthers volgende maand het EK in Duitsland niet winnen, moeten ze hun olympisch ticket verdienen op een kwalificatietoernooi . De internationale hockeybond FIH heeft de locaties bekendgemaakt waar die plaatsvinden: bij de mannen in Lahore (Pakistan) en Valencia (Spanje), bij de vrouwen in Changzhou (China) en ook Valencia.

In Parijs 2024 nemen er bij de mannen en de vrouwen telkens 12 landen deel aan het olympisch hockeytoernooi. Gastland Frankrijk en de winnaars van de 5 continentale kampioenschappen (Afrika, Zuid- en Noord-Amerika, Azië, Europa en Oceanië) zijn zeker van deelname.

Voor de 6 overige tickets, zowel bij mannen als bij vrouwen, zorgen de kwalificatietoernooien. De top 3 van elk toernooi mag naar Parijs 2024.

Europa levert 7 landen bij de mannen en 8 landen bij de vrouwen op de kwalificatietoernooien. De landen worden uitgenodigd op basis van hun resultaten in de continentale kampioenschappen, die allen in augustus plaatsvinden.

De Red Lions pakten in Tokio in 2021 olympisch goud, in Rio 2016 moesten ze het met zilver doen. De Red Panthers konden enkel in Londen in 2012 deelnemen aan de Olympische Spelen.

Gerelateerd: