Ga naar de inhoud

3e editie Tour de France Femmes gaat van start in Rotterdam, wellicht ook passage door België

 ma 10 juli 2023 11:45

In 2024 zal de Tour de France voor vrouwen niet in Frankrijk, maar in Nederland van start gaan. Om de drukte van de Olympische Spelen in Parijs te vermijden, wijkt de Tour uit naar Rotterdam. Mogelijk zullen de rensters ook door België passeren.

De Tour de France Femmes begint in 2024 op 12 augustus, een dag na de slotceremonie van de Olympische Spelen in Parijs.

Door die Olympische Spelen was het organisatorisch niet mogelijk om de Tour bij de vrouwen in het verlengde van die bij de mannen te organiseren.

Toch zal de Tour niet in Frankrijk zelf van start gaan, wel in Nederland. Het is voor het eerst dat de vernieuwde Tour de France Femmes een Grand Départ in het buitenland heeft.

Onze Noorderburen zullen maar liefst 3 etappes te zien krijgen, waarvan 2 op de tweede dag, met daarbij een tijdrit door Rotterdam.

Op 18 augustus krijgen we de ontknoping van de Tour de France Femmes. De rest van het parcours wordt op 25 oktober onthuld, maar TDFF-directeur Marion Rousse hintte wel al op een rit (of aankomst?) in België.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.