Ga naar de inhoud

Europees BMX-goud voor olympisch kampioen Kimmann, finales voor Belgische jongeren

 za 8 juli 2023 21:50
Niek Kimmann
Niek Kimmann vliegt naar zijn tweede Europese titel.

In de Franse stad Besançon hebben de BMX-rijders vandaag om de Europese titels gestreden. Bij de mannen ging het goud naar olympisch kampioen Niek Kimmann uit Nederland, de Zwitserse renster Zoé Claessens blonk uit bij de vrouwen.

Niek Kimmann stak er met kop en schouders bovenuit in de finale. De Nederlander zette zich meteen op kop en gaf die positie niet meer af. De Fransen Jérémy Rencurel en Romain Racine eisten de ereplaatsen op.

 

In de finale voor vrouwen snelde Zoé Claessens naar haar tweede Europese titel. Zij rekende in Besançon af met de Deense renster Malene Kejlstrup. Merel Smulders uit Nederland sprintte - net als op de Olympische Spelen in Tokio - naar brons.

 

Elke Vanhoof kwam niet aan de start. De Belgische topper brak enkele ruggenwervels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie Belgische jongeren haalden de finale in Besançon: Jan-Viktor Vranckx werd 7e op het EK voor beloften, Yorgi Piccart en Dieter Brouns reden naar plaatsen 6 en 7 bij de junioren.

 

Ruben Gommers (elite), Aiko Gommers (beloftes) en Valerie Vossen (beloftes) strandden in de halve finales.

 

Volgende maand krijgen ze een nieuwe kans. Dan staat in Glasgow het WK op het programma.