Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mark Cavendish blijft gefrustreerd achter na gemiste kans: "Had een probleem met mijn versnellingen"

 vr 7 juli 2023 18:11
Cavendish leek even in de buurt te komen van overwinning 35.

Geen 35e zege en dus ook (nog) niet alleen recordhouder. Mark Cavendish kwam vandaag net te kort tegen een alweer oppermachtige Jasper Philipsen. Al had dat volgens de Brit ook perfect anders kunnen uitdraaien. "Ik denk wel dat ik Philipsen kon kloppen", zei hij.

Even leek de Manx Missile op weg naar die o zo felbegeerde 35e zege.

 

Tot er plots opnieuw een groen monster opdook dat alles en iedereen voorbijsnelde. Jasper Philipsen pakte 3 op 3 en liet Mark Cavendish gefrustreerd achter.

 

"Ik denk wel dat ik Philipsen kon kloppen vandaag", stelt Cavendish na afloop.

 

"De jongens leverden geweldig werk en ik sprong ook weg op het moment dat ik wilde, maar ik had een probleem met mijn versnellingen."

 

"Het apparaat bleef maar van versnelling 11 naar 12 en terug springen, dus moest ik even gaan zitten. Natuurlijk hoop je dan nog op die zege, maar het was duidelijk niet meant to be."

Cees Bol gaat te werk als een echte moordenaar.

Mark Cavendish

Cavendish was op een kilometer van de streep nog nergens te zien. "Maar Cees Bol heeft me in de slotkilometer perfect naar voren gebracht", vertelt hij daarover.

 

"Hij gaat te werk als een echte moordenaar. Hij doet alles heel smooth. Hij bracht me tot in de perfecte positie. Ik moest gewoon timen wanneer ik ging."

 

En dat deed Cav bijna perfect. Alleen deed Philipsen dat nog een beetje beter. Al ging dat er volgens de Brit weer niet heel koosjer aan toe.

 

"Hij ging van links naar rechts in de sprint. Misschien dienen sommige teams nog wel een klacht in tegen hem. Maar mij hinderde hij niet, dus ik ga er niet verder op in", besluit Cavendish.

Cees Bol: "Ik had Mark nog iets verder willen afzetten"

Lead-out Cees Bol kreeg dan wel lof van zijn kopman, toch is hij niet helemaal tevreden over hoe het allemaal gelopen is.

 

"Op 500 meter van de streep zaten we met snelheid aan de binnenkant, maar net iets te ver", begint de Nederlander zijn verhaal.

 

"We wisten wel dat we langs rechts moesten komen, want daar was het een stuk korter. Doordat de wind ook van rechts kwam, lag die kant ook volledig vrij."

 

"Daarom zette ik hem daar af, maar ik had hem liever nog iets verder willen brengen", analyseert Bol.

 

"We waren ook heel gemotiveerd vandaag, want we wisten dat deze sprint Mark perfect ligt en dat hij hier goede herinneringen heeft. Maar het werd net niet."

 

Toch blijft Bol met een positief oog naar de toekomst kijken. "Dat het zomaar nog eens raak kan zijn? Dat wisten wij al lang", lacht hij.

Gerelateerd: