Ga naar de inhoud

Jhonatan Narvaez houdt Gianni Vermeersch van ritwinst en is nieuwe leider in Oostenrijk

 ma 3 juli 2023 15:23

Jhonatan Narvaez was de snelste in de tweede etappe van de Ronde van Oostenrijk. De Ecuadoraan van Ineos klopte onder meer Gianni Vermeersch (2e) in een veredelde massasprint. Narvaez mag de koninginnenrit van morgen zo in de leiderstrui aanvatten.

Jhonatan Narvaez van Ineos heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Oostenrijk.

 

De 26-jarige Ecuadoraan Narvaez liet in de laatste rechte lijn van de tweede  etappe Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) en de Spanjaard Javier Serrano (Eolo-Kometa) achter zich tijdens een veredelde massasprint.

 

De rasechte sprinters kwamen niet aan hun trekken na de geaccidenteerde en geanimeerde rit.

 

Narvaez heeft in het algemeen klassement nu negen seconden voorsprong op de Duitser Pascal Ackermann, de ritwinnaar van zondag, en dertien seconden op Vermeersch.   

 

Dinsdag volgt de koninginnenrit tussen Sillian en St. Johann Alpendorf. De renners werken daarin 148,5 kilometer af en beklimmen de Iselsberg, Hochtor en Fuschertörl. Na die laatste helling is het nog 62 kilometer tot de eindmeet. De Hochtor is met zijn 2.504 hoogtemeters het 'dak van de Ronde van Oostenrijk'.

Daguitslag

1.  Jhonatan Narvaez (Ecu)

in 3u28'41"  
2. Gianni Vermeersch "  
3. Javier Serrano (Spa) "  
4. Marco Tizza (Ita) "  
5. Felix Engelhardt (Dui) "  
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.