Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lafay laat Fransen al vroeg kirren van plezier: "Voor één keer had ik een plan in de finale"

 zo 2 juli 2023 17:49
Lafay haalde het na een late uitval.

Het scheelde niet veel, maar Victor Lafay (27) hield in een razend spannende tweede etappe alle grote namen achter zich na een late uitval. Na zijn zesde plaats zaterdag is de Franse springveer voorlopig de sensatie van deze Tour. "Ik heb de meters afgeteld, dit is echt zot."

In de openingsrit ging Victor Lafay al met de besten mee over de top van de Côte de Pike. Een voorteken voor een onverhoopt succes een dag later.

 

"Toen ik mijn aanval inzette, dacht ik niet aan winnen. Ik gaf gewoon alles", reageerde dagwinnaar Lafay na zijn exploot in de slotkilometer.

 

"Ik zag de streep liggen en telde de meters af. Ik vreesde dat het nipt zou worden, maar ik ben er tot het eind in blijven geloven. Dit is zot."


"Gisteren was ik wat gefrustreerd na de rit (Lafay werd toen zesde, red.), maar om dan vandaag te kunnen winnen, dat is waanzinnig."

Jumbo had heel veel werk opgeknapt, dus ik wist dat zo'n late uitval een goed idee was.

Victor Lafay

"Ik voelde me iets minder goed dan gisteren. Er werd een hele dag tempo gemaakt en op de laatste beklimming zat ik op de limiet, maar ik heb aangeklampt."


"In het slot had ik een plannetje, en dat is niet echt van mijn gewoonte. Ik bleef goed vanachter zitten en wachtte tot het vooraan wat vertraagde."

 

"Jumbo had heel veel werk opgeknapt, dus ik wist dat zo'n late uitval een goed idee was."


"Toen ik ging, moest er niet meer gerekend worden. Als het mislukte, had ik het tenminste geprobeerd. Maar dit ... Dit is echt un truc de malade."

Gerelateerd: