Ga naar de inhoud

Het baalverhaal van Sergio Perez bij Red Bull krijgt nieuw hoofdstuk in Oostenrijk: "Enorm frustrerend"

 vr 30 juni 2023 22:10
Sergio Perez, slechts 15e op de grid voor zondag.

Niet het beste weekendje van Sergio Perez tot dusver. Een eufemisme om te zeggen dat de Mexicaan opnieuw teleurstelt bij zijn werkgever Red Bull. Hij kleurde tijdens de kwalificaties te vaak buiten de lijntjes en start zondag daarom pas op plek 15. "Dat terwijl hij makkelijk op de eerste startrijen kon staan", zucht teambaas Christian Horner.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Een bitterzoete namiddag in Oostenrijk voor Red Bull.

 

Max Verstappen parkeerde zijn wagen opnieuw op de polepositie. Sergio Perez was in Q3 nergens te bespeuren.

 

Dat zorgt voor lichte frustratie bij teambaas Christian Horner. "Hij had vandaag de auto om makkelijk op de eerste twee startrijen te staan. Hij reed net zo snel als Max, maar moest wel binnen de witte lijnen blijven rijden..."

 

Tot drie keer toe overschreed hij de track limits in Q2, waardoor de Mexicaan zijn tijden geschrapt zag en bleef steken op plaats 15. "Het is enorm frustrerend, want hij had mee kunnen strijden om pole. Die pole van Max is fantastisch, maar het succes voelt toch een beetje onvolledig."

Er zijn erg veel dingen waar ik geen controle over heb.

Sergio Perez

20e, 11e, 12e en nu 15e. Van de startplekken in zijn laatste races wordt Perez niet bepaald vrolijk. Underperformen noemen ze dat in het vakjargon. Zeker als je ziet hoe de Nederlandse wereldkampioen domineert. 

 

Maar de Mexicaan heeft ook zijn redenen. "In mijn laatste ronde werd ik volgens mij geblokkeerd door Albon en schoot ik rechtdoor, ik kon gewoon niet meer stoppen", vertelt hij over het mistasten van vandaag.

 

"Er zijn erg veel dingen waar ik geen controle over heb. Als je je rondje aan het afmaken bent, word je geblokkeerd en krijg je ook nog een straf...", jammert hij.

 

"Ik denk dat het systeem gewoon fout is, erg vervelend. Maar goed, nu moet ik me herpakken voor de komende sprintrace en race van zondag."

Christian Horner is not amused.
Gerelateerd: