Ga naar de inhoud

Lionel Messi wordt bij Inter Miami herenigd met Argentijnse coach Gerardo "Tata" Martino

 do 29 juni 2023 06:41
Lionel Messi en Tata Martino bij Barcelona.
Lionel Messi werkte bij Barcelona al samen met Tata Martino.

Inter Miami begint stilaan op een reünie van FC Barcelona te lijken. Nadat de club eerder al Lionel Messi en Sergio Busquets binnen gehengeld had, is nu voormalig Barcelona-trainer Gerardo Martino aangesteld als coach.

Gerardo "Tata" Martino was trainer bij Barcelona in het seizoen 2013-2014, waar hij toen Lionel Messi en Sergio Busquets onder zijn hoede had.

 

Daarna was de inmiddels 60-jarige Argentijn 2 jaar lang bondscoach van zijn land. Martino is net als Messi afkomstig van Rosario. "We hebben een heel goeie band. We komen uit dezelfde stad en we hebben al jaren samengewerkt", zegt de trainer over Messi.

 

Martino volgt in Miami de Engelsman Phil Neville op, die eerder deze maand de bons kreeg. Voor de Argentijn wordt het niet zijn eerste avontuur in de MLS. In 2018 loodste hij Atlanta United naar de titel.

De laatste klus van Martino als trainer was als bondscoach van Mexico. Daar vertrok hij nadat de Mexicanen uitgeschakeld werden in de groepsfase van het WK in Qatar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: