Ga naar de inhoud

Triatleet Bart Aernouts verzekert zich met knappe 2e plek in Nice van WK-ticket

 zo 25 juni 2023 20:33
Bart Aernouts kwam het WK-parcours al eens verkennen in Nice.

De cirkel is rond voor Bart Aernouts. De Belgische triatleet heeft zich op de Ironman van Nice geplaatst voor het WK in ... Nice. Onze landgenoot maakte indruk op het looponderdeel en finishte zo als tweede in 8 uur 24 minuten en 12 seconden. Aernouts moest enkel de Fransman Clement Mignon voor zich dulden.

Very Nice.

 

Bart Aernouts heeft zijn ticket voor het WK beet. Onze landgenoot werd vandaag knap tweede in de Ironman van Nice en plaatste zich zo voor het wereldkampioenschap van september in, jawel, Nice.

 

Aernouts slaagde in die opzet na een ferme inhaalrace op het looponderdeel. Onze landgenoot wisselde op 9 minuten en 41 seconden van de Ineos Grenadiers-renner Cameron Wurf. En ook man-in-vorm Clement Mignon en Kristian Hogenhaug trokken eerder hun loopschoenen aan.

 

Maar Wurf bekocht zijn demonstratie op de fiets al snel in de marathon. Aernouts knalde het gat toe en - nadat ook de Deen Hogenhaug de strijd moest staken - kwam hij uiteindelijk als tweede over de finish.

 

Met een tijd van 8 uur 24 minuten en 12 seconden eindigde hij op 6'32" van winnaar Mignon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: