Ga naar de inhoud

3x3-coach Steve Ibens: "Zolang fraudedossier loopt, komt Nick Celis niet in aanmerking"

 ma 26 juni 2023 07:00
Caspar Augustijnen scheurde de kruisband van zijn linkerknie op de Europese Spelen.
Caspar Augustijnen scheurde de kruisband van zijn linkerknie op de Europese Spelen.

De zware knieblessure van Caspar Augustijnen is in de eerste plaats een serieuze opdoffer voor de 3x3-basketballer zelf, maar betekent ook slecht nieuws voor zijn team Antwerp TOPdesk én voor de olympische kansen van de Belgen. "We zijn volop nieuwe jongens aan het zoeken", zegt de bondscoach.

Veel plezier heeft Caspar Augustijnen niet beleefd aan de Europese Spelen in Krakau. Al in de 1e poulematch liep de 24-jarige speler een zware knieblessure op.

 

Het verdict in het ziekenhuis was hard: Augustijnen zal maanden out zijn door een gescheurde kruisband.

 

Een blessure komt nooit op een goed moment, maar op ruim een jaar voor de Olympische Spelen van Parijs is het uitvallen van Augustijnen een serieuze opdoffer.

 

De jonge forward maakte pas vorig jaar zijn debuut in het 3x3-circuit, maar groeide in geen tijd uit tot een belangrijke pion bij Antwerp TOPdesk en kreeg afgelopen WK ook een plaatsje in de Belgische selectie. Die zal zich nu dit jaar zonder Augustijnen moeten zien te plaatsen voor de Spelen.

We gaan Caspar zeker missen richting Parijs, hij is een groot verlies.

Steve Ibens

"We gaan Caspar zeker missen richting Parijs, hij is een groot verlies", reageert bondscoach Steve Ibens. "We zijn volop aan het zoeken om nieuwe jongens te rekruteren, maar zoveel profielen zijn er niet."

 

Waar is Ibens naar op zoek? "Grote jongens die kunnen screenen, een natuurlijke feeling hebben voor 3x3 en die ook de transitie willen maken van 5x5 naar 3x3", klinkt het

 

Een terugkeer van Nick Celis, de bezieler van het Belgische 3x3-project, sluit Ibens op dit moment uit. "Zolang het fraudedossier loopt, komt hij niet in aanmerking," klinkt het.

Nick Celis
Nick Celis (l) is de bezieler van het Belgische 3x3-project.
Gerelateerd: