Ga naar de inhoud

Valentine Dumont verpulvert eigen Belgisch record en zwemt zo richting Olympische Spelen van Parijs

 vr 23 juni 2023 19:47

Valentine Dumont heeft zich in Rome verzekerd van een deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Op de 200 meter vrije slag verpulverde ze haar eigen Belgisch record. Dat staat vanaf vandaag op: 1'57"18.

Valentine Dumont is in bloedvorm. Dat bewees de Belgische eerder in maart, toen ze een Belgisch record liet optekenen: 1'57"91.

 

Daar doet ze vandaag ruim zeven tienden van een seconde af. Goed voor een ticket naar de Spelen van volgend jaar. Die limiet stond op 1'57"26.

 

Dumont is zo de derde Belgische zwemmer die naar Parijs trekt. Ook Roos Vanotterdijk (100m rugslag) en Lucas Henveaux (400m vrije slag) dwongen hun kwalificatie eerder al op de Belgische kampioenschappen af. 

 

De 22-jarige Dumont heeft ook op de 400 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag het nationale record in handen. In klein bad is ze Belgisch recordhoudster op de 100, 200 en 400 meter vrije slag en de 200 meter vlinderslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.