Europees Kampioenschap Onder-21 klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
5
3
1
0
2
5
3
2
Portugal Onder-21
4
3
1
1
1
3
4
3
Nederland Onder-21
3
3
0
0
3
2
2
4
België Onder-21
2
3
0
1
2
3
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0

4 (oude) bekenden en tips van een wielrenner: 3 dingen die u moet weten over Nederland

 wo 21 juni 2023 15:15
Jong Oranje opent straks het EK tegen onze jonge Duivels.

Een Derby der Lage Landen staat altijd onder hoogspanning. Dat zal vanavond op het EK voor beloften niet anders zijn. Om 18.00 uur nemen onze jonge Duivels het op tegen Jong Oranje, maar waar moeten we eigenlijk voor uitkijken bij onze noorderburen? Een blik op de tegenstander.

1. Belgische connectie

Oranje met een zwart-geel-rood randje vanavond. In de selectie van de Nederlanders zitten 4 bekende kopjes.

 

Bart Verbruggen (20) stond dit seizoen meerdere keren in een schietkraam bij een ondermaats Anderlecht, maar toonde met een hele rist topsaves zijn waarde en hield zich zo knap recht.

 

De Bredanaar verkast binnenkort waarschijnlijk voor een recordbedrag naar Brighton in de Premier League en kreeg gisteren te horen dat hij de eerste keuze van coach Van de Looi is in doel op het EK.

 

Dat betekent wel dat we Kjell Scherpen (23) vanavond niet aan het werk zien. De boomlange keeper zal vooral aan de zee herinneringen oproepen. Hij stond 2 seizoenen terug in doel bij KV Oostende.

Ook op het middenveld loopt er geweld uit de Jupiler Pro League rond. Jurgen Ekkelenkamp (23) hielp Antwerp met 5 goals en 7 assists mee aan de titel.

 

In de kwalificatiecampagne prikte de middenvelder 4 keer. Hij moest daarmee enkel Bryan Brobbey (5 goals) en... Joshua Zirkzee (7 goals) voor zich dulden.

 

De 22-jarige spits van Jong Oranje verkommerde afgelopen seizoen een beetje op de bank bij Bologna, maar bewees 2 seizoenen geleden bij Anderlecht al dat hij een puntgave techniek heeft en het doel weet staan.

2. Tips van een wielrenner

Bij de wielerfans onder ons zal Thomas Dekker wel nog een belletje doen rinkelen, bij de jeugdspelers van Oranje rinkelde er vorig jaar helemaal niets.

 

Maar na een incident op de hotelkamer van enkele jeugdspelers zouden de jonkies hem snel genoeg leren kennen. Dekker liet zich in zijn jeugdjaren leiden door faam, vrouwen en geld en belandde zo op het foute pad.

 

De KNVB vond hem daarom de geknipte gast om te komen spreken over wat er in een veelbelovende carrière allemaal fout kan gaan. "In zekere zin was mijn situatie wel vergelijkbaar met die van deze jongens", vertelde Dekker bij Voetbal International.

 

"Dit is de top van Nederland. Ze zijn misschien nog te jong voor het grote Nederlands elftal, maar hen wordt wel een grote toekomst voorspeld. Daar komt heel wat bij kijken. Bovendien zijn er aardig wat verleidingen."

Voor die verleidingen had Dekker dan ook alle begrip. "Een paar spelers hadden meisjes op de hotelkamer uitgenodigd", begon hij daarover.

 

"Maar wat wil je ook? Je hebt een bepaalde leeftijd dat de hormonen door je lijf gieren. En je hebt een bepaalde status waardoor elke DM die je stuurt direct raak is. Heel normaal."

 

Hij ging de jeugdspelers dan ook niet gewoon de les gaan spellen. Zijn luchtige aanpak maakte duidelijk indruk, want de sessie liep uiteindelijk bijna een uur uit.

 

"Driekwartier mocht ik praten, maar na anderhalf uur hingen ze nog aan mijn lippen", stelde hij.

 

De Nederlanders zullen dus met beide voeten op de grond staan vanavond.

3. De vedette(s)

Onze noorderburen worden bij de favorieten voor de eindwinst op het EK U21 gerekend. De 23-koppige selectie mag er dan ook zijn.

 

Vooral de naam van Ryan Gravenberch springt in het oog. De afdruk van zijn billen staat na een moeilijk seizoen dan wel in de bank van Bayern München geprint, hij blijft een geweldige voetballer.

 

Een van zijn taken wordt wellicht De Ketelaere uit de wedstrijd houden. Maar dat doen onze verdedigers best ook met Brian Brobbey en Joshua Zirkzee voorin.

 

De 2 spitsen waren de afgelopen jaren een garantie op doelpunten bij Jong Oranje.

 

En ook achteraan staat het stevig bij de Nederlanders. Micky van de Ven wil zich in dit toernooi definitief in de kijker van de Premier League-toppers spelen.

 

Gevaar vanuit alle linies dus straks.