Ga naar de inhoud

5 Belgen bij 100 genomineerden Golden Boy Award: Arthur Vermeeren prijkt het hoogst op 12

 di 20 juni 2023 16:43
" "
Arthur Vermeeren ontbolsterde dit seizoen helemaal bij kampioen Antwerp.

Naar jaarlijkse gewoonte is dit de periode waarin de Italiaanse sportkrant Tuttosport de 100 genomineerden voor de Golden Boy Award bekendmaakt. Die onderscheidt de beste voetballer onder 21 jaar op de Europese velden. Vijf Belgen maken kans: Vermeeren, Debast, Bakayoko, Lavia en Engels.

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt. Ronkende namen op de erelijst zijn onder meer Rafael Van der Vaart (2003), Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Cesc Fabregas (2006), Sergio Aguëro (2007), Mario Balotelli (2010), Paul Pogba (2013), Raheem Sterling (2014), Kylian Mbappé (2017) en Erling Haaland (2020).

Twee jaar geleden won Pedri, vorig jaar Gavi, allebei talenten van Barcelona. Voor het eerst werd de ranglijst mee opgemaakt op basis van spelersstatistieken.

De Duitser Jamal Musiala maakt de grootste kans om Gavi op te volgen. De 20-jarige middenvelder van Bayern München neemt de koppositie in op de lijst, voor de recentelijk naar Real Madrid overgestapte Engelse international Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Arthur Vermeeren, die in zijn seizoen van de doorbraak Antwerp mee kampioen maakte, figureert op de twaalfde plaats, Zeno Debast (Anderlecht) staat op de 28e plaats, Johan Bakayoko (PSV) op de 30e, Roméo Lavia (Southampton) op de 67e en Arne Engels (FC Augsburg) op de 75e plaats.

Met de Nederlander Bjorn Meijer (Club Brugge/29e) en de Belgische Marokkaan Bilal El Khannous (Racing Genk/42e) zijn nog twee spelers van de Jupiler Pro League vertegenwoordigd.

De uiteindelijke winnaar wordt in de herfst bekroond na de stemmen van journalisten en fans.

Geen Belg

Er kon nog nooit een Belg de Golden Boy Award winnen. Podiumplaatsen waren er wel voor Eden Hazard (derde in 2011), Thibaut Courtois (derde in 2012), Romelu Lukaku (tweede in 2013) en Divock Origi (tweede in 2014).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.