Ga naar de inhoud

Nieuw statement van Yellow Tigers: "Geen tweespalt in onze groep"

 vr 16 juni 2023 14:05
" "
De Yellow Tigers staan voor een belangrijke zomer.

De tuchtzaak rond bondscoach Gert Vande Broek blijft onze nationale vrouwenploeg achtervolgen. Twee dagen nadat ze in een open brief hun steun uitgesproken hadden in de bondscoach, komen de Yellow Tigers met een nieuw statement waarin ze krantenberichten over tweespalt ferm tegenspreken.

De Yellow Tigers zijn met Vande Broek in Zweden, waar ze de groepsfase van de European Golden League afwerken. Vanmiddag is er in ons land de uitspraak in de tuchtzaak rond mentaal grensoverschrijdend gedrag van de bondscoach. Die zaak achtervolgt de coach en de huidige Tigers.

Met een open brief getekend door 13 internationals sprak de selectie eergisteren haar steun uit aan haar coach. Vandaag kropen ze opnieuw in hun pen: "Wij vernemen via de kranten dat er verdeeldheid zou heersen in onze groep. Wij willen dit via deze weg nog eens met klem ontkennen."

"De open brief is op ons initiatief tot stand gekomen in een gesprek zonder aanwezigheid van de staf. Iedereen kreeg de kans om zijn mening te geven in een open en veilig gesprek."

"Iedereen kon en kan zich vinden in de boodschap die werd opgenomen. Deze heeft de samenhang binnen de groep versterkt. Er is geen sprake van tweespalt."

Jutta Van de Vyver: "Ik engageer mij, maar wil me hier bewust 100% buitenhouden"

"Na onze open brief willen we via dit statement nogmaals ontkennen dat er verdeeldheid zou heersen binnen de ploeg." Dat benadrukken enkele Yellow Tigers nog eens extra.

"Zoals eerder aangegeven eisen we respect voor ons gemeenschappelijk standpunt", zegt Marlies Janssens.

"Wij geloven in de aanpak van onze coach Gert Vande Broek en zijn staf en bevestigen hierbij nogmaals dat we verder door willen met hen", zegt Celine Van Gestel.

Ook Jutta Van de Vyver reageert, haar zus Ilka was destijds aanvoerster en gaf 1,5 jaar geleden aan dat ze na 10 jaar niet meer in de cultuur van de nationale ploeg wilde werken. Ze stopte in december 2021.

Jutta Van de Vyver: "Ik engageer mij voor de nationale ploeg, maar wil mij hier bewust 100 procent buitenhouden en krijg hiervoor de steun, zowel intern (Tigers en staf) als extern (familie)."

"Bedankt ook aan iedereen om dit te respecteren", besluit Jutta Van de Vyver.

Tot slot wil "de groep nog eens benadrukken dat ieders dagelijkse aanwezigheid het grootste engagement is dat we kunnen geven".

Gerelateerd: